Persbericht: VPRO Medialab presenteert Home Smart Home tijdens Dutch Design WeekEén op de zes Amerikanen heeft een smart speaker in huis. Eind dit jaar doet de Nederlandstalige Google Home zijn intrede in de Nederlandse huishoudens. Daarnaast worden steeds meer gewone huishoudelijke apparaten (stofzuiger, koelkast, thermostaat) ‘slim’. Deze apparaten maken het leven makkelijker, maar tegelijkertijd wordt alle data bijgehouden, uitgewisseld en doorgestuurd aan grote bedrijven. Volgen deze apparaten klakkeloos onzewensen of hebben ze ook invloed op ons gedrag, relaties en identiteit? En: welke rol kunnen ze spelen in verhalen?

Naar deze vragen heeft het VPRO Medialab het afgelopen jaar onderzoek gedaan. Het resultaat is een bijzonder, multimediaal project, Home Smart Home, dat gelanceerd wordt op de Eindhovense Dutch Design Week. Het bestaat uit de volgende onderdelen:

Home Smart Home shorts: Drie korte films MAYA, RITA en ALEX
VPRO Medialab wil de mogelijke gevolgen van het samenleven met smart devices voor een groot publiek invoelbaar maken. Daarom vroeg zij jonge filmmakers scenario’s te verbeelden in drie korte films.

MAYA (Nils en Anouk Vleugels)
Tom’s digitale assistent weet eerder dan hij dat zijn vriendin hem gaat dumpen. Zij begint maatregelen te nemen om de klap voor Tom te verzachten – helpen deze nou of werken ze juist tegen hem?

Kijk de film via deze link (wachtwoord: Hom3Sm@rtHom3)

RITA (Elly Scheele en Ivo van Aart)
Vluchteling Amina leert Nederlands praten>

Lees verder..

BizPress.nl