Persbericht: Visma & RaetDe Britse beursgenoteerde HgCapital investeringsgroep heeft bijna €9 miljard aan investeringen onder management. Dit geld is van ruim 100 klanten, waaronder vooraanstaande private en publieke pensioenfondsen. In de technologiesector zijn de miljardeninvesteringen van Hg vooral gericht op meer gespecialiseerde softwarefabrikanten. Er zijn meer dan 40 softwarebedrijven in portefeuille.

Een van die ondernemingen is de Noorse softwarefabrikant Visma Group. Daarvan is in Nederland Visma Software een onderdeel. Daarin zitten onder meer ook Mamut, Davilex, Accountview en het vroegere DBS. Vorige week vertelde ik dat deze Visma Group Raet voor circa €600 miljoen koopt, althans binnen HgCapital wil onderbrengen in Visma Group.

De Noorse groep heeft in 2017 niet minder dan 17 ondernemingen gekocht. Visma Group heeft in Nederland al een omzet van circa €40 miljoen in 2017.Integratie van Raet in Visma leidt tot een gezamenlijke omzet in Nederland van €205 miljoen in 2017. De vakbonden en de mededingingsautoriteit moeten de aankoop nog goedkeuren. Gaat het werken?

Visma Software Nederland zit al sinds 2006 onder management bij HgCapital. Toen werd Accountview gekocht. De omzet van Accountview was toen €12 miljoen. Tot en met 2015 was de operationele winstmarge steeds hoger dan 47% en soms veel hoger, maar in 2016 kwam de klad erin en in 2017 was de operationele winstmarge niet hoger dan 27,6% van de omzet wegens onvoldoende kostenbeheersing.

Achter de band tussen HgCapital en Visma Group zit een strategie van samenwerking naar een pan-Europese expansie en een transformatie naar een pure Cloud computing company in samenwerking tussen de managers van HgCapital, Cinven, GIC, Montagu en ICG. Dit is een wereldwijd netwerk van financiële bronnen en technologische kennis. Tot deze groep gaat Raet, met personele software en salarisverwerking nu ook toetreden. Juist in deze sector is kennis delen belangrijk, maar z>

Lees verder..

BizPress.nl