Persbericht: Verwachtingen en eisen van medewerkers omtrent IT lopen sterk uiteenAmsterdam, 2 juli 2019– Technologie op de werkvloer is essentieel voor de eigen productiviteit en voor het succes van de organisatie. Dat vindt 38,3% van de Nederlandse werknemers. Een grotere groep medewerkers (47,8%) vindt technologie wel handig, maar geen doel op zich. Ongeveer een tiende (9,5%) vindt technologie een uitdaging waarvoor geregeld de hulp van collega’s moet worden ingeschakeld of iets wat vooral tijd en geld kost, zonder dat duidelijk is wat het oplevert. Dat blijkt uit het Future of Work onderzoek uit 2019 waarbij in opdracht van Citrix in april en mei aan 1.000 Nederlandse kenniswerkers werd gevraagd naar hun ervaringen met IT op de werkvloer.

De grootste uitdaging als het om technologie gaat, is voor deze medewerkers ‘de voortdurende verandering’ (33%). Als tweede grote uitdaging noemen medewerkers ‘mijzelf’ (16,5%). Het Future of Work onderzoek van Citrix laat verder vooral zien dat er grote verschillen zijn in de manier waarop werknemers IT-toepassingen inzetten en hoe ze nieuwe technologie ervaren. Enkele resultaten uit het onderzoek:

Bijna een kwart van de ondervraagden (24,1%) mailt documenten naar het persoonlijke mailadres als ze die documenten ook buiten het kantoor willen gebruiken. 28,3% gebruikt daarvoor het cloudportaal van de organisatie, 8,8% zet de documenten over in de eigen Dropbox of Google Drive. Bijna een vijfde (17,7%) zit niet te wachten op een nieuwe toepassing die een oude applicatie vervangt. 57% is benieuwd naar de nieuwe applicatie, 19,5% is (erg) enthousiast. Ruim een vijfde (21,1%) logt onderweg nog wel in op een onbeveiligd openbaar wifi-netwerk om werk te doen. 52,9% doet dat niet omdat dat ingaat tegen het veiligheidsbeleid, 15,3% gebruikt een app die de verbinding beveiligt. Het gebruik van verouderde technologie is voor 23,5% de grootste uitdaging in de eigen organisatie. 17,6% noemt het ontbrek>

Lees verder..

BizPress.nl