Persbericht: UvA Talen lanceert platform voor e-learning in meerdere talenAmsterdam, 30 mei 2018UvA Talen, het zelfstandige talencentrum van de Universiteit van Amsterdam, lanceert een breed platform voor e-learning. The Language Academy biedt cursisten een dynamische, levendige leeromgeving met gevarieerde oefeningen rond levensechte personages. Het platform wordt gefaseerd uitgerold en zal uiteindelijk ten minste 8 talen en 50 verschillende trainingen omvatten.

‘Een nieuwe taal leer je bij voorkeur in groepsverband van een docent.’ Dit was lang de consensus onder cursisten. ‘Online taalcursussen bieden te weinig mogelijkheden en een beperkte gebruikerservaring. Ze hebben daarom hooguit nut als extra ondersteuning.’ 

Op basis van dit marktsentiment hebben de ontwikkelaars en linguïsten van UvA Talen de handen ineengeslagen en een blauwdruk gemaakt van een online leeromgeving die een klassikale setting ten minste benadert en waar mogelijk zelfs overtreft. Het resultaat – na meerdere jaren van ontwikkelen, testen en fine-tunen – is een aantrekkelijke uitgebreide leeromgeving waarin cursisten de levens van verschillende personages volgen en zo spelenderwijs de taal van hun keuze leren. 

The Language Academy betekent zo een nieuwe stap in online taalonderwijs. De hoogwaardige lesomgeving en levendige sfeer sluiten perfect aan bij de lessen die UvA Talen in zijn Amsterdamse lescentrum biedt. Hierdoor wordt het aanbod van de hoofdstedelijke marktleider ontsloten voor cursisten die om wat voor reden ook niet de mogelijkheid hebben om fysiek bij een van de vele trainingen uit het aanbod aanwezig te zijn. 

“The Language Academy biedt gebruikers wereldwijd de mogelijkheid om een volwaardige, complete taaltraining te volgen zonder dat zij daarvoor de deur uit hoeven”, zegt Marcus Hilbers, directeur van UvA Talen. “De geografische beperking van ons academische talencentrum in Amsterdam is daarmee opgeheven. Ook cursisten die niet de mogelijkheid of wens hebben naar ons toe te komen, kunnen voortaan een taaltraining van academische kwaliteit volgen. Wij zijn blij dat wij deze doorbraak op verzoek van talloze gebruikers nu hebben gerealiseerd.” 

De leeromgeving is bijzonder uitgebreid. Niet alleen zijn er aantrekkelijke filmpjes waarin de levens van de personages worden gevolgd tegen het prachtige decor van de stad Amsterdam, ook zijn er oefeningen in alle soorten en maten. Zelfs klankvorming en de juiste bewegingen van de mond kunnen worden aangeleerd. Ook dit gebeurt aan de hand van filmpjes, aangezien het platform alles biedt zonder tussenkomst van een docent. In het overzichtelijke dashboard kunnen cursisten hun voortgang zelf uitgebreid en gedetailleerd monitoren. Bij goed resultaat kan een certificaat worden gedownload en direct aan een LinkedIn-profiel worden gekoppeld.

 “Onze testcursisten zijn heel enthousiast”, zegt Marcus Hilbers. “Dit is waar we op hebben gewacht”, vertelden zij. “Eindelijk kunnen we waar en wanneer we maar willen een taal leren op basis van volledige functionaliteit.” 

“Zij waren ook enthousiast over de personages”, gaat Hilbers verder. “Ze leerden ze echt kennen en raakten betrokken bij hun Amsterdamse levens. Het maakt ons trots dat wij dit nu iedereen kunnen bieden, en dat voor een aantrekkelijke prijs.” 

De cursussen van The Language Academy zijn verkrijgbaar vanaf € 158,- voor drie maanden. Ook langere cursustermijnen zijn mogelijk, net als tussentijdse verlengingen als de cursist om wat voor reden ook iets meer tijd nodig heeft. Het aanschafproces is even gemakkelijk als gebruiksvriendelijk: wie dat wil, kan binnen twee minuten de eerste woordjes leren. 
 
Over The Language Academy
The Language Academy is een platform voor online taaltrainingen van UvA Talen. The Language Academy biedt levendige trainingen in verscheiden talen en op meerdere niveaus. De online trainingen van The Language Academy onderscheiden zich door hun dynamische, energieke en frisse karakter. 
 
Over UvA Talen
UvA Talen is het zelfstandige academische talencentrum van de Universiteit van Amsterdam. Het tekst- en vertaalbureau van UvA Talen behoort tot de toonaangevende spelers in de branche, het centrum voor taaltrainingen is marktleider in de grootstedelijke regio Amsterdam. Met een vast trainingsaanbod in 12 verschillende talen op tientallen niveaus biedt UvA Talen taalonderwijs aan vele duizenden cursisten per jaar.
NOOT VOOR DE REDACTIE

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling communicatie van UvA Talen: 020-525 4637/communicatie@uvatalen.nl

BizPress.nl