Persbericht: Uitvoeren elektronische projecten in Nederland niet makkelijkerAmsterdam, 24 april 2019 – Door de sterke internationalisatie en segmentatie van de markt is het elektronische distributielandschap de afgelopen jaren aanzienlijk veranderd. Elektronische projecten zijn niet makkelijker uit te voeren dan 5 tot 10 jaar geleden. Dit blijkt uit recent onderzoek van reichelt elektronik onder 150 professionals in softwaredesign, engineering, ontwikkeling, programmeren, IT en inkoop.

Online gidsen en community’s
Twee derde van de respondenten (63 procent) geeft aan een ruimere keus te hebben in onderdelen en zes op de tien (60 procent) geeft aan gebruik te maken van online community’s en gidsen. Met name professionals tussen 25 en 34 jaar oud (68 procent) vertrouwen in hun werk op online gidsen en community’s. Hierdoor ervaren veel respondenten een hoge mate van gebruiksgemak voor de uitvoer van elektronische projecten. De Raspberry Pi is een goed voorbeeld van een product dat populair is in de industriële omgeving vanwege een bloeiende online community.

Toch vinden veel Nederlandse inkopers (43 procent) het uitvoeren van die elektronische projecten vandaag de dag niet makkelijker dan zo’n vijf jaar geleden. In Frankrijk (37 procent), Duitsland (44 procent) en Polen (68 procent) worden elektronische projecten als eenvoudiger ervaren dan voorheen. In Nederland geeft vier op de tien (40 procent) aan dat implementatie van elektronische projecten tegenwoordig wél eenvoudiger is; 13 procent geeft aan dat ze nu juist>

Lees verder..

BizPress.nl