Persbericht: Trend Micro security-voorspellingen 2018: cyberaanvallen blijven op kwetsbaarheden vertrouwenVianen – Dit jaar werden business leaders geteisterd door cyberaanvallen die grote inbreuken veroorzaakten, als gevolg van het misbruiken van bekende kwetsbaarheden. Trend Micro, wereldwijd leider op het gebied van cybersecurity-oplossingen, voorspelt dat deze trend van misbruik van bekende kwetsbaarheden zich in 2018 blijft voortzetten, naarmate aanvalsoppervlakken van bedrijven groter worden en er meer beveiligingslekken aan het licht komen. Patchmanagement en educatie van werknemers moeten prioriteit krijgen om daarmee de meest kritieke data van organisaties te beschermen. Dat blijkt uit het rapport met security-voorspellingen voor 2018 van Trend Micro, genaamd Paradigm Shifts.

Toename in kwetsbaarheden Internet of Things
Information technology en operational technology (IT/OT) zullen steeds meer samenkomen. Bedrijfsapplicaties en -platformen lopen daardoor het risico ten prooi te vallen aan manipulatie en kwetsbaarheden, aldus het Trend Micro 2018 predictions-rapport. Trend Micro voorspelt daarnaast een toename in kwetsbaarheden op het gebied van het Internet of Things, aangezien er steeds meer apparaten worden geproduceerd zonder beveiligingsvoorschriften of industriestandaarden. Een verhoogde connectiviteit en vergroot ‘aanvalsoppervlak’ bieden cybercriminelen nieuwe mogelijkheden om het bedrijfsnetwerk binnen te dringen door bekende kwetsbaarheden of problemen te misbruiken.

“We zijn continu op zoek naar toekomstige bedreigingen die een grote impact zullen hebben op bedrijven en doen een voorspelling welke kwetsbaarheden volgend jaar de grootste impact zullen hebben”, zegt Rik Ferguson, VP security research bij Trend Micro. “In 2017 maakten veel verwoestende cyberaanvallen gebruik van bekende kwetsbaarheden. Die hadden kunnen worden voorkomen als deze van te voren waren gepatcht. Deze trend zal zich ook volgend jaar voortzetten wanneer het aanvalsoppervlak van bedrijven groter wordt en er meer bev>

Lees verder..

BizPress.nl