Persbericht: Tranzer: In één app reizen, plannen en betalen voor trein, tram en bus zonder OV-chipkaartAmersfoort, 6 december 2017 – Vanaf vandaag is het mogelijk om te reizen met trein, tram en bus via elke smartphone zonder dat er een OV-chipkaart aan te pas komt. Met de app Tranzer plan en koop je in één keer je gehele reis, ook wanneer je daarbij gebruikmaakt van verschillende vervoerders. Voor mensen die niet zo vaak met het openbaar vervoer reizen is het aanbod van reisopties onoverzichtelijk. Hier speelt Tranzer op in door in één app de beste reisopties te geven en direct de mogelijkheid te bieden om de gehele reis te betalen. Inmiddels zijn grote vervoerders als NS, RET, Connexxion en EBS al aangesloten en zijn ook taxi’s te boeken en te betalen in de app. Per januari 2018 zijn ook de services van GVB klaar voor gebruik. Tranzer is beschikbaar in Nederland en breidt op korte termijn uit binnen Europa. Door samenwerkingen met LeasePlan, Transdev en KLM wordt dit snel werkelijkheid.

“Wij geloven in een toekomst waarbij je kan reizen met alle vormen van openbaar vervoer via één app”, vertelt Paul Rooijmans, één van de oprichters van Tranzer, over het initiatief. “We bieden een oplossing die wereldwijd schaalbaar, eenvoudig, snel en eerlijk is. De reiziger kan zonder verschillende apps te downloaden direct gaan reizen. Tranzer biedt vrijheid en gemak op je smartphone: plannen, kiezen, betalen en volledig reisklaar binnen 18 seconden. De prijs is gelijk aan wat de vervoerder vraagt, Tranzer vraagt alleen een kleine service fee per reis.”

De aangesloten vervoerders geven ook aan blij te zijn met dit initiatief. Hans Peters, Commercieel Directeur van NS, vertelt: “Wij werken graag samen met innovatieve partijen die ervoor zorgen dat het >

Lees verder..

BizPress.nl