Persbericht: Thales en Previder lanceren SOC-as-a-ServiceHUIZEN, 5 oktober 2018 – Het Security Operations Center (SOC) van Thales Nederland wordt door Thales en Previder beschikbaar gesteld als managed service. De nieuwe Nederlandse cloud security dienst is specifiek geschikt voor organisaties die diepgaand inzicht willen hebben in wat zich afspeelt binnen hun netwerk, zowel on-premise als in de cloud, om direct te kunnen reageren op mogelijk misbruik. Dankzij de samenwerking tussen de cybersecurity-divisie van Thales Nederland en Previder komt een hoogwaardig SOC nu voor meer organisaties binnen bereik.

Het Managed SOC richt zich met name op organisaties die hun bedrijfscontinuïteit veilig willen stellen door direct inzicht te krijgen in alle activiteiten binnen hun totale IT-infrastructuur. “Met deze nieuwe service kunnen Previder en Thales verschillende beveiligingsmodellen aanbieden, van een laag instapmodel tot een full-service SOC”, zegt René van Buuren, directeur Cybersecurity bij Thales Nederland. “Op deze manier stellen wij, samen met Previder, Nederlandse bedrijven in staat hun beveiligingsniveau uit te breiden met intelligent threat detection van een zeer hoog niveau.”

“Detectie is de belangrijkste component van een degelijke en moderne cybersecurity-strategie, naast zorgvuldige analyse van het bestaande netwerk en de preventieve maatregelen die iedere organisatie zou moeten nemen om misbruik te voorkomen”, zegt Van Buuren. Terwijl bij digitale dreigingen iedere seconde telt, zijn er nog steeds bedrijven die er weken, maanden of zelfs jaren later pas achter komen dat gevoelige gegevens het bedrijf hebben verlaten. “Onze technologie en onze experts zorgen er samen voor dat alle activiteit die afwijkt van de norm onmiddellijk wordt gesignaleerd en op waarde wordt geschat, zodat onze klanten wanneer het echt nodig is direct in actie kunnen komen.”

Tim Timmerman, directeur Previder: “We hebben bewust gekozen voor een p>

Lees verder..

BizPress.nl