Persbericht: Thales Cyber Escape Room trekt wereldwijd aandachtHuizen, 24 september 2018 – De Thales Cyber Escape Room is genomineerd voor vijf toonaangevende internationale prijzen en de prestigieuze Thales Innovation Award. Thales Nederland bedacht de Cyber Escape Room in 2017: een nieuw marketingconcept om aandacht te vragen voor de manier waarop onze maatschappij bedreigd wordt vanuit cyberspace. In de loop van het afgelopen jaar is het concept doorontwikkeld tot een “immersive experience, contextualised within a compelling story of cyber threats to a modern business” (C&IT Awards).

Judith Williams, Marketing Communications Manager bij Thales Cybersecurity Nederland, is de drijvende kracht achter het idee: “In 2017 wilden we voor de Cyber Security Week iets unieks bedenken. We zochten een concept waarmee we niet alleen de aandacht konden vestigen op een heel reële dreiging, maar waarmee we ook een uitdaging konden neerleggen voor cybersecurity specialisten in de dop.”

Internationaal succes
Het resultaat werd een mobiele escape room: een ruimte waaruit een kleine groep deelnemers alleen kan ontsnappen door binnen een beperkte tijd een aantal deels digitale, deels logische en fysieke raadsels op te lossen. Met het oog op hergebruik liet Williams de Cyber Escape Room direct mobiel uitvoeren, zodat het idee ook op andere events kon worden gebruikt – en dat heeft ze geweten. De Cyber Escape Room kreeg aandacht in diverse (landelijke) media, maar daarop volgden ook direct aanvragen om de Escape Room op andere locaties in te zetten, zowel intern vanuit Thales Group internationaal (resulterend in een Best Practice Award tijdens de Thales Communication Convention in Vélizy, Frankrijk), als op events van andere organisaties.

Sinds september 2017 is de Cyber Escape Room van Thales on>

Lees verder..

BizPress.nl