Persbericht: Testpeople doneert 30.000 euro voor meer groen en voedsel in droge woestijngebiedenBreda, 3 december 2018 – Met 30.000 euro voor het goede doel viert het Bredase software testbedrijf Testpeople haar tienjarig jubileum. Het geld gaat naar Groasis, een bedrijf dat Growboxxen maakt en plaatst in woestijngebieden veroorzaakt door de mens. Met deze boxen is er 90% minder water nodig voor beplanting en begroeiing. Hiermee kan de plaatselijke bevolking dus ook in zeer droge gebieden bomen planten en groenten telen om in haar levensonderhoud te voorzien.

“Ieder jaar steunen wij met Testpeople goede doelen, maar vanwege ons jubileum hebben we ons de afgelopen periode allemaal extra ingezet. En niet alleen onze medewerkers, maar ook hun vrienden, familie, zakenrelaties, opdrachtgevers en klanten. Iedereen heeft op verschillende manieren een duit in het zakje gedaan, waarvoor heel veel dank!”, aldus een blije en vooral trotse Philippe Metz, eigenaar en oprichter van Testpeople.

Gouden aandeelhouder
Dankzij het gedoneerde bedrag van 30.000 euro is Testpeople gouden aandeelhouder van Friend of Groasis. Dat betekent dat er namens Testpeople Growboxxen, inclusief bomen, groenten en een zogenoemde Growsafe-boombeschermer uitgedeeld kunnen worden aan families die wonen in woestijngebieden. Volgens Aldo Lufting, mede-eigenaar van Testpeople, sluit de donatie daarmee prima aan op de uitgangspunten voor maatschappelijk ondernemen die Testpeople omarmt. “We vinden het vanuit onze missie en visie belangrijk om een bijdrage te leveren aan een betere, schonere en meer leefbare planeet.” Eigenaar en oprichter van het Steenbergse bedrijf Groasis, Pieter Hoff, is blij met het gedoneerde bedrag. “Hiermee kunnen we de wereld weer wat groener maken en meer boeren ter plekke een zelfvoorzienende toekomst te bieden. Mooi dat Testpeople hier haar steentje aan bijdraagt.”

Intelligente emmer
De Growboxx® is een afgesloten, biologisch afbreekbar>

Lees verder..

BizPress.nl