Persbericht: Telefoongebruik medeweggebruikers grootste ergernis onder automobilistenAmsterdam, 5 december 2017 – Automobilisten ergeren zich het meest aan medeweggebruikers die hun telefoon achter het stuur gebruiken. Maar liefst 60 procent van de consumenten vindt dit gedrag ergerlijk. Nog eens 59 procent vindt de parkeertarieven te hoog. Dat blijkt uit de Verkeersergernissenmonitor van EasyPark, uitgevoerd door onderzoeksbureau Team Vier.

Telefoongebruik achter het stuur is een hot topic. Het kabinet buigt zich zelfs over mogelijkheden om dit gedrag, net als rijden onder invloed, als ‘roekeloos rijden’ te bestempelen. Met de uitkomsten van de Verkeersergernissenmonitor lijkt dit voornemen onder burgers draagvlak te hebben. Met de monitor werd ook het vervelendste type automobilist dat men onderweg kan tegenkomen onderzocht. Snelheidsovertreders staan met stip bovenaan: 35 procent zegt zich aan hardrijders te ergeren. Op de tweede plaats wordt het rijgedrag van ouderen in het verkeer genoemd (26 procent), gevolgd door dat van vrachtwagenchauffeurs (16 procent).

Ergernissen tijdens de autoreis
EasyPark, de grootste mobiele parkeerapp van Europa, liet de grootste ergernissen onderzoeken onder 885 Nederlandse automobilisten. De vragen werden ingedeeld in verschillende categorieën, waaronder parkeren, in de stad, type medeweggebruikers en gedrag van medeweggebruikers. Voor meer dan de helft van de automobilisten >

Lees verder..

BizPress.nl