Persbericht: Sensing Clues lanceert app voor het beschermen van bedreigde diersoortenAMSTERDAM, 1 februari 2019 – De rangers van Wildlife Works in Kenia en Phundundu in Zimbabwe hebben vanaf vandaag een nieuw wapen in de strijd tegen stropers, illegale houtkap, en andere bedreigingen. Dankzij een applicatie van de Nederlandse non-profit Sensing Clues kunnen de rangers hun observaties nu in real-time met elkaar delen en combineren. Sensing Clues wordt geleid door Dr. Jan-Kees Schakel, gepromoveerd op het gebruik van technologie voor criminaliteitsbestrijding. Zijn ontwikkel- en supportteam bestaat uit vrijwilligers en specialisten van maatschappelijk betrokken bedrijven.

Natuurgebieden worden voortdurend bedreigd door illegale activiteiten, variërend van stroperij tot illegale begrazing, houtkap, ontginning, mijnbouw en afvaldumping. Met name in Afrika wordt de bescherming van bedreigde flora en fauna bemoeilijkt door de enorme omvang van de natuurgebieden, en het beperkte aantal rangers. In Kenia wordt bijvoorbeeld een natuurgebied van ruim 200.000 hectare natuur beschermd door minder dan 150 rangers – een gebied dat ongeveer zo groot is als de provincie Limburg.

Tot op heden gebruikten veel rangers papieren formulieren om hun ervaringen en observaties te rapporteren. Daardoor krijgen ze pas veel later– soms maanden – een duidelijk overzicht van wat er in het natuurgebied speelt. Vanaf vandaag hebben de rangers van Wildlife Works en Phundundu de beschikking over de nieuwe applicatie van Sensing Clues om al hun observaties in één beveiligde analyse-omgeving te centraliseren.

“Rangers vormen de voorhoede van natuurbeschermingsorganisaties,” zegt Dr.>

Lees verder..

BizPress.nl