Persbericht: SeniorWeb gaat gebruikers van De Telefoongids & Gouden Gids ondersteuning biedenUTRECHT, 11 januari 2018 – Dit jaar worden de laatste papieren edities van de Telefoongids & Gouden Gids verspreid. Vanaf 2019 zijn alle telefoonnummers van personen en bedrijven uitsluitend online te vinden op www.detelefoongids.nl. Dit heeft de uitgever DTG vandaag bekend gemaakt.

Na bijna 140 jaar zullen in 2018 de laatste papieren 45 regionale edities van De Telefoongids & Gouden Gids verschijnen. De gids gaat daarna digitaal verder, omdat de meeste Nederlanders tegenwoordig online actief zijn en dus telefoonnummers via internet opzoeken.

Alternatieven
De laatste Telefoongids & Gouden Gids kan na verschijning nog een paar jaar gebruikt worden, maar verliest op den duur zijn actualiteit. Op www.detelefoongids.nl worden wijzigingen dagelijks verwerkt en informatie als adressen, routes en openingstijden toegevoegd. Dat maakt de website altijd actueel en extra bruikbaar. Voor iedereen die graag persoonlijk geholpen wordt, blijft de telefonische nummerinformatielijn 1819 bestaan.

Samenwerking DTG en SeniorWeb
Nog niet iedereen, vooral ouderen, is digitaal vaardig. Om mensen te ondersteunen, die nog niet weten hoe ze een telefoonnummer van een persoon of bedrijf online kunnen opzoeken, is DTG met SeniorWeb een samenwerking aangegaan. Op een speciale pagina van SeniorWeb wordt uitleg gegeven over online telefoonnummers opzoeken. En overal in het land kunnen mensen bij leslocaties van SeniorWeb terecht om tegen een kleine vergoeding geholpen te worden online vaardig(er) te worden en kan men leren informatie op internet op te zoeken. Daniel de Levita, directeur van SeniorWeb: “SeniorWeb heeft als missie alle senioren wegwijs te maken in de digitale samenleving en is blij om DTG en de gebruikers van De Telefoongids & Goud>

Lees verder..

BizPress.nl