Persbericht: Samenwerking F5 en SURF biedt veilige toegang tot onderwijs-applicatiesSURF, de ICT-samenwerkingsorganisatie van het onderwijs en onderzoek in Nederland en F5 Networks werken samen om onderwijsinstellingen veilig toegang te geven tot applicaties en IT-diensten. De SURFsecureID en F5 BIG-IP platformen kunnen op elkaar worden aangesloten voor een meervoudige authenticatie van gebruikers.

SURF voorziet studenten, docenten en onderzoekers in Nederland over de best mogelijke ICT-voorzieningen voor toponderzoek en talentontwikkeling. SURFsecureID zorgt voor veilige toegang tot de online diensten via meervoudige authenticatie met bijvoorbeeld SMS, mobiele app of USB hardware sleutel. Dit is vooral van belang bij applicaties die gevoelige data verwerken. F5 BIG-IP biedt een flexibele Application Delivery Controller (ADC) die gebruikt kan worden voor betere beveiliging, prestaties en beschikbaarheid van applicaties. BIG-IP werkt ook als authenticatie- en autorisatieplatform, en vormt in die hoedanigheid een goede aanvulling op SURFsecureID om de veilige toegang tot diensten en/of applicaties te verlenen.

Programmeerbaarheid
SURFsecureID gebruikt voor authenticatie het SAML 2.0 protocol. SAML (Security Assertion Markup Language) is een open standaard en biedt een op XML gebaseerd framework dat gebruikt wordt voor het uitwisselen van authenticatie- en autorisatiegegevens tussen verschillende domeinen. Hierbij zijn er twee rollen: SAML Identity Provider voor de authenticatie en SAML Service Provider voor de ontsluiting van een dienst. Er heeft inmiddels een succesvolle pilot plaats gevonden bij een Universitair Medisch Centrum, waarbij F5 BIG-IP werd ingezet voor de validatie van de user-id en het wachtwoord van een gebruiker (de eerste authenticatiefactor), om vervolgens na verificatie te worden doorgestuurd naar SURFsecureID om de tweede factor voor zijn rekening te nemen. Na een correcte authenticatie daar krijgt de ge>

Lees verder..

BizPress.nl