Persbericht: Ruim een kwart van ransomware-aanvallen richt zich op bedrijven


Utrecht, 28 november 2017 In 2017 bestond 26,2 procent van de ransomware-slachtoffers uit zakelijke gebruikers, terwijl dit in 2016 22,6 procent was. Dit komt deels door drie ongekende aanvallen op bedrijfsnetwerken die het steeds grimmiger wordende ransomware-landschap voorgoed hebben veranderd, aldus het jaarlijkse Story of the Year 2017-rapport van Kaspersky Lab.

2017 zal de boeken ingaan als het jaar waarin de ransomware-dreiging een even plotselinge als spectaculaire evolutie heeft gekend. Deze werd gedreven door geavanceerde dreigingsactoren die bedrijven over de hele wereld hebben bestookt met een reeks destructieve wormaanvallen, waarvan het uiteindelijke doel nog altijd een mysterie is. Het gaat hier om de WannaCry-aanval van 12 mei, ExPetr op 27 juni en BadRabbit van eind oktober. In alle gevallen bedienden de aanvallers zich van exploits die speciaal zijn ontwikkeld om bedrijfsnetwerken te compromitteren. Bedrijven waren ook het doelwit van andere ransomware en Kaspersky Lab wist ransomware-infecties bij meer dan 240.000 zakelijke gebruikers te voorkomen.

“De spraakmakende aanvallen van 2017 zijn een extreem voorbeeld van de groeiende criminele interesse in bedrijfsdoelen”, zegt Jornt van der Wiel, Security Researcher bij Kaspersky Lab. “We zagen deze trend al in 2016, in 2017 is hij geaccelereerd en vooralsnog lijkt hij niet van plan om gas terug te nemen. Zakelijke slachtoffers zijn zeer kwetsbaar, kunnen een hogere losprijs betalen dan particulieren en zijn vaak bereid om te betalen om het bedrijf operationeel te houden. Het mag geen verrassing het>

Lees verder..

BizPress.nl