Persbericht: Rittal’s Edge-systemen op de Data Centre World 2019Op Rittal’s stand D610 op de DCW in Londen van 12-13 maart staat de Edge-revolutie voorop en centraal. De getoonde producten omvatten Rittal’s eigen Edge Data Center dat een end-to-end product biedt met gestandaardiseerde, vooraf geconfigureerde IT-infrastructuur. Rittal toont ook de LCP DX-koelsystemen en de innovatieve RiMatrix Data Centre Container.

De opmars van Edge computing, dat in essentie computermiddelen aan de rand van een bepaald netwerk biedt, gaat snel door de groeiende technologische vraag naar minimale latency, lokale gegevensverwerking en hoge autonomie van de infrastructuur, systeembrede veiligheid en hoge brandbreedte. De focus ligt meestal op de directe verwerkingscapaciteit die nodig is bij de bron van de gegevens om de verwerking zo snel en veilig mogelijk uit te voeren.

De behoefte aan Edge computing is eenvoudig te zien in “slimme” productiesystemen waar sensoren en actoren constant informatie doorgeven over de status van processen en infrastructuur. Dit vormt de basis voor vernieuwende diensten zoals waarschuwingen, “predictive maintenance”, Artificial Intelligence (AI) en zelfoptimalisatie van de machine, die door de IT-afdeling van de onderneming in realtime worden geleverd. Om dit mogelijk te maken, en om snel te reageren op gebeurtenissen en onregelmatigheden, is een minimale latency tussen productie en IT-infrastructuur van essentieel belang.

Elbert Raben, Rittal’s Product Manager voor IT-infrastructuur, adviseert: “De DCW is altijd een drukbezochte internationale beurs en wij zijn blij dat wij zo’n interessant assortiment producten kunnen laten zien en ook zelf de Nederlandse bezoekers kunnen ontvangen. Alle producten helpen klanten te laten profiteren van innovaties zoals Edge computing.

“Onze systemen zijn snel te implementeren en kosteneffectief. Dit maakt de weg vrij voor Industrie 4.0-toepassingen.&n>

Lees verder..

BizPress.nl