Persbericht: Rittal toont nieuwe IT-koelsystemen op de CEBIT


  • Wereldprimeur – een hybride systeem met 35 kW koelvermogen
  • Andere highlights: systemen op basis van koudemiddel met vermogens van 20 kW en 35 kW en een nieuwe generatie watergekoelde IT-koelsystemen voor omgevingen met een hoge luchtvochtigheid
  • De hoge redundantie zorgt voor de hoge betrouwbaarheid die voor edge-systemen noodzakelijk is.

Met de nieuwe vermogensklassen 20 kW en 35 kW breidt Rittal zijn assortiment IT-koelsystemen op basis van koudemiddel uit. Voor de IT-koeling ondersteunt Rittal daardoor nu vermogensklassen van 3 kW – 55 kW. Als wereldprimeur levert Rittal bovendien een hybride uitvoering met 35 kW, die indien nodig een indirecte vrije koeling inschakelt en daardoor bijzonder energie-efficiënt is. De compacte koelsystemen zijn ook verkrijgbaar in een uitvoering met hoge redundantie. Zij voldoen aan de hoge eisen die moderne IT-infrastructuren, zoals moderne edge-computingsystemen, aan betrouwbaarheid stellen om een permanente gegevensstroom te waarborgen.

Hybride systeem voor natuurlijke koeling naar wens
De innovatieve Liquid Cooling Package (LCP) DX/FC Hybrid heeft zowel een koudemiddelcircuit (DX = Direct Expansion) als een afzonderlijk watercircuit (CW = Cold Water). Afhankelijk van de buitentemperatuur kan dit systeem het benodigde koelvermogen zo zeer efficiënt genereren. Omdat het koelaggregaat bij lage temperaturen automatisch de indirecte vrije koeling gebruikt, is dit een bijzonder economisch systeem voor omgevingen met lage tot gemiddelde omgevingstemperaturen. De basis hiervoor is een externe hybride condensor waarin een vrije koeling is geïntegreerd. Door gebruik te maken van indirecte vrije koeling, nemen de bedrijfskosten af.

Efficiënte, ruimtebesparende koudemiddelsystemen
De nieuwe LCP DX-systemen voor rijkoeling hebben een koe>

Lees verder..

BizPress.nl