Persbericht: RFI Engineering en Arcobel stellen nieuwe Internet of Things-sensor beschikbaar voor industriële marktAlmere, 25 januari 2019 – RFI Engineering, producent op het gebied van elektronica, procesbesturing en meet- en regeltechniek, werkt sinds 1 januari 2019 samen met Arcobel, leverancier in embedded hardware oplossingen en adviseur voor de industrie. Met Arcobel als distributeur van de Long Range Wide Area Network (LoRaWAN)-gateway, een ontvangststation dat sensoren uitleest, wordt de Internet of Things (IoT) voor de industriële markt mogelijk. De gateway kan bijvoorbeeld worden ingezet bij watermanagement of energiemaatschappijen. Met de samenwerking spelen de organisaties in op de toenemende vraag naar LoRaWAN-gateways.

Van gateway naar big data-platform
De LoRaWAN-gateway wordt gebruikt voor publieke en private IoT-toepassingen en kan sensoren binnen een bereik van 15 kilometer draadloos uitlezen. Iedere gateway kan de uitgelezen data van de sensoren doorsturen naar een big data-platform, zodat gebruikers analyses kunnen uitvoeren. De technologie wordt inmiddels al ingezet bij het op afstand aansturen van regenpijpkleppen. Wanneer een weerstation bijvoorbeeld aangeeft dat er een regenbui aankomt, worden de regenpijpkleppen op afstand afgesloten om overstromingen te voorkomen.

Hans Adams, CEO van Arcobel legt uit: “Wij zien de vraag naar LoRaWAN-gateways sterk stijgen en verwachten dat deze trend blijft doorzetten. Doordat de technologie kan worden ingezet voor IoT, zijn talloze toepassingen mogelijk. Denk bijvoorbeeld aan een slimme gasmeter, waarbij een sensor de meterstand afleest en dit via de gateway naar de energiemaatschappij stuurt. Een ander voorbeeld zijn sensoren op de gemalen in Nederland, waarbij de sensor storingen signaleert en zorgt dat er direct een monteur wordt gestuurd. De industriële sector wordt op deze manier van de gemakken van IoT voorzien. We kijken dan ook uit naar een prettige sam>

Lees verder..

BizPress.nl