Persbericht: René Moerland nieuwe hoofdredacteur NRC MediaRené Moerland wordt de nieuwe hoofdredacteur en statutair directeur van NRC Handelsblad, nrc.next en nrc.nl. Moerland is op dit moment correspondent Europese Unie in Brussel voor NRC.

De redactie van NRC heeft René Moerland (49) dinsdag 4 juni voorgedragen bij de directie van NRC Media, die de hoofdredacteur formeel benoemt.

Moerland werkt sinds 2000 voor NRC en was onder meer politiek verslaggever in Den Haag. Hij heeft acht jaar lang leiding gegeven als chef van verschillende redacties (buitenland, binnenland, Den Haag, nrc.next, NRC Weekend) en als chef van de ‘middentafel’ waar het nieuws wordt gecoördineerd.
Moerland leidde in 2015 de vernieuwing van nrc.next en de samenvoeging van de nrc.next-redactie met die van NRC Handelsblad. In 2016 heeft hij met onder meer de uitgeverij meegewerkt aan de nieuwe digitale en papieren strategie.

Van 2005 tot en met 2010 was Moerland correspondent Frankrijk in Parijs. Sinds september 2018 heeft hij weer een schrijvende functie als correspondent Europese Unie in Brussel.

Na afronding van zijn studie geschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam in 1995 werd Moerland voor zijn scriptie onderscheiden met de Prix de Paris voor jonge historici. Aanvullend studeerde hij antropologische geschiedenis aan de École des Hautes Études en Sciences Sociales in Parijs. Via de Postdoctorale Opleiding Journalistiek aan de Erasmus Universiteit Rotterdam liep hij in 2000 stage bij NRC.
Hij is getrouwd en heeft één zoon.

Moerland is de opvolger van hoofdredacteur Peter Vandermeersch die NRC leidde sinds 2010. Vandermeersch maakte eerder dit jaar bekend in sept>

Lees verder..

BizPress.nl