Persbericht: Reisconsument kan emoji’s en gifjes in klantenservice het meest waarderenNederlandse consumenten kunnen het gebruik van emoji’s en gifjes door de klantenservice over het algemeen niet waarderen. 77% geeft aan dit niet gepast te vinden in de communicatie met de klantenservice. Bij overheden is dit zelfs 93%. Consumenten blijken het meest open te staan voor deze communicatievorm met reisorganisaties. Zo zou 35% zou het prima vinden om een gifje of emoticon te ontvangen van de klantenservice. In de leeftijdscategorie 25-34 jaar is dat zelfs 44 procent. Dit blijkt uit onderzoek dat Peil.nl in opdracht van Zendesk uitvoerde onder 2800 Nederlandse respondenten van 18 jaar en ouder.

Consumenten nemen via steeds meer verschillende kanalen contact op met de klantenservice zoals via telefoon, e-mail, chat en social media als Facebook. Toch houden zij het wat de inhoud van de communicatie met bedrijven en instellingen betreft, liever alleen bij het ‘gewone’ gesproken of geschreven woord. Want hoewel 85% van de respondenten wel emoji’s en gifjes gebruikt in de communicatie met privécontacten, doet slechts 4% dit in contacten met bedrijven en instellingen.

Millennial ziet emoji’s en gifjes liever alleen in privésfeer
De meeste ondervraagde consumenten gebruiken in hun privéleven emoji’s en gifjes het vaakst in Whatsapp-conversaties (92%) gevolgd door Facebook (55%), e-mail (39%) en chat (29%). Opvallend is overigens dat millennials aangeven zelf graag graag emoji’s of gifjes te gebruiken, maar dat slechts 31% het zou waarderen als de klantenservice dit zou doen.

Consumenten milder voor reisorganisaties 
Slechts 23% geeft aan het op prijs te kunnen stellen als medewerkers van de klantenservice in hun communicatie emoji’s of gifjes gebruiken. Toch verschilt dit ook per sector of branche. Zo waardeert 97% het niet als overheidsinstanties deze toepassen. 91% wordt niet blij als hun huisarts emoji’s of gifjes zou gebr>

Lees verder..

BizPress.nl