Persbericht: Red Hat werkt samen met UNICEF Innovation om beter te kunnen reageren op noodsituaties en de levens van kinderen wereldwijd te verbeterenSAN FRANCISCO – RED HAT SUMMIT 2018 – 10 mei 2018 – Red Hat, Inc. (NYSE: RHT), leverancier van opensourceoplossingen, kondigt een samenwerking aan met UNICEF Innovation. Dit team houdt zich bezig met het ontdekken, prototypen en schaalbaar maken van nieuwe technologie om het werk van UNICEF voor kinderen te verbeteren. Acht weken lang werd in de Red Hat Innovation Labs samengewerkt om de bruikbaarheid van het School Mapping Project-tool te verbeteren en humanitair onderzoek in realtime te ondersteunen.

De samenwerking is gericht op het verbeteren van het School Mapping Project, inclusief de Magicbox, een softwareplatform dat realtime data gebruikt van zowel publieke bronnen als private sectorpartners om levensreddende humanitaire reacties op noodsituaties mogelijk te maken. Het project is ontworpen met het idee om elke school in de wereld in kaart te brengen door gebruik te maken van hoge-resolutie satellietbeelden en het toepassen van data science-tools. De gegevens worden gegenereerd en gevisualiseerd via een online platform dat hiaten en informatiebehoeften kan identificeren, als bewijs kan dienen bij het pleiten voor connectiviteit en regeringen kan helpen hun onderwijssystemen te optimaliseren. Uiteindelijk is het bedoeld om UNICEF Innovation te helpen sneller beslissingen te nemen, de integratie van nieuwe data te vereenvoudigen, de reactie op noodsituaties te verbeteren en de weerbaarheid tegen natuurrampen en crisissen te verhogen.

UNICEF Innovation richt zich op het gebruik van opensourceoplossingen, waaronder diverse Red Hat-technologieën, zoals Red Hat OpenShift Container Platform en

Lees verder..

BizPress.nl