Persbericht: Red Hat en Microsoft ontwikkelen de eerste gezamenlijk beheerde Red Hat OpenShift-oplossing in een publieke cloudSAN FRANCISCO – RED HAT SUMMIT 2018 – 8 mei 2018 – Microsoft Corp. (Nasdaq “MSFT”) en Red Hat Inc. (NYSE: RHT) hebben hun samenwerking uitgebreid zodat ontwikkelaars container-gebaseerde applicaties op Microsoft Azure en on-premises kunnen laten draaien. Daarnaast introduceren beide bedrijven de eerste gezamenlijk beheerde OpenShift-oplossingen in de publieke cloud. Hierbij wordt de kracht van Red Hat OpenShift, het meest uitgebreide zakelijke Kubernetes-platform, gecombineerd met Azure, de publieke cloud van Microsoft.

“Gartner voorspelt dat in 2020 meer dan 50 procent van de wereldwijde organisaties container-applicaties in een productieomgeving zullen gebruiken, vergeleken met minder dan 20 procent vandaag de dag.”[1]

Organisaties die container-applicaties en Kubernetes kiezen voor hun digitale transformatie en om klant-, concurrentie- en marktvraagstukken aan te pakken, hebben oplossingen nodig om deze applicaties eenvoudig te orkestreren en te beheren – zowel in de publieke cloud als on-premises. Red Hat OpenShift op Azure wordt gezamenlijk ontworpen om de complexiteit van containerbeheer voor klanten te verminderen. Red Hat en Microsoft zullen de oplossing samen voor klanten beheren en ondersteuning leveren.

Red Hat OpenShift op Azure biedt enterprise ontwikkelaars verder de volgende voordelen:

  • Flexibiliteit: verplaats applicaties tussen on-premises omgevingen en Azure door gebruik te maken van OpenShift, dat een consistent containerplatform voor de hybride cloud biedt.
  • Snelheid: verbind sneller en met verbeterde beveiliging tussen Azure en on-premises OpenShift-clusters met hybrid networking.
  • Productiviteit: ontwikkelaars zijn nog productiever door toegang tot Azure-diensten, zoals Azure Cosmos D>

    Lees verder..

BizPress.nl