Persbericht: Rabobank: handelsplatform in blockchain klaar voor productieWe.trade, het Europese handelsplatform op blockchainbasis, is klaar voor productie. De Rabobank, de enige Nederlandse partner in het we.trade consortium, verwacht het later deze maand bij de eerste klanten te kunnen introduceren. Bestuursvoorzitter Wiebe Draijer maakte dat donderdag bekend tijdens de Blockchain Innovation Conference in Utrecht.

We.trade is een initiatief van inmiddels 9 banken*, samen actief in 11 Europese landen. Rabobank is de enige Nederlandse participerende bank. IBM bouwde het platform. Draijer: “Met we.trade lopen onze klanten minder risico’s bij internationale handel. Alle transacties worden digitaal beheerd en dankzij de grote transparantie van het blockchain-platform is het voor de aangesloten banken makkelijker financiering en garanties te bieden.”

Het platform verbindt bij een handelstransactie betrokken partijen naadloos met elkaar. Zakelijke partners kunnen elkaar vinden op het platform en transacties afsluiten. Ze kunnen elkaar opzoeken en hun handelsgegevens invullen, zoals leveringsdatum, betalingsdatum, enz. Als ze een bankproduct willen gebruiken, zoals een gegarandeerde betaling of werkkapitaalfinanciering, kunnen ze dit via het platform gemakkelijk aanvragen bij de bank. Nadat ze alle gegevens hebben ingevoerd, ontvangen de banken van de klanten het verzoek om de transactie af te wikkelen. Als aan de voorwaarden van het smart contract – op de blockchain – is voldaan, wordt de betaling automatisch geactiveerd.

Toekomst
Draijer gaf aan meer mogelijkheden te zien: “Ons doel is een open netwerk te faciliteren dat wereldwijd het vertrouwen in handelsfinanciering vergroot. In de toekomst kunnen we met blockchain ook verbinding maken met grenspolitie, certificering- en kwaliteitsagentschappen en logistieke bedrijven. Het hele handelsecosysteem raakt meer verbonden.”

We.trade is het eerste platform waarmee Rabobank daadwer>

Lees verder..

BizPress.nl