Persbericht: Quion maakt volledig digitaal archief doorzoekbaar dankzij Hyarchis Search-itEindhoven, 11 juli 2019 – Quion Groep en Hyarchis Content Services zijn een samenwerking aangegaan waarbij het gehele digitale archief van Quion wordt omgezet naar doorzoekbare tekst. In totaal gaat dit om tientallen miljoenen documenten. Quion wil de nu nog ongestructureerde inhoud van deze documenten omzetten naar gestructureerde data. Quion ziet voor de toekomst legio mogelijkheden om met deze aanvullende data de dienstverlening aan haar klanten verder te verbeteren. De oplossing die door Hyarchis wordt ingezet voor het doorzoekbaar maken van alle tientallen miljoenen documenten is ‘Hyarchis Search-it’. Hyarchis Search-it is een OCR-engine waarvan de accuraatheid drastisch is verbeterd doordat er gebruik gemaakt wordt van machine learning technologie. De oplossing draait volledig in de cloud en heeft hierdoor een hoge mate van schaalbaarheid. Het project voor Quion wordt in een tijdbestek van slechts enkele maanden uitgevoerd.

Andre van der Doelen, CEO van Hyarchis, zegt hierover het volgende: “Als ontwikkelaar van document management oplossingen hebben wij ons altijd gericht op het opslaan van content, maar in de afgelopen jaren zien wij een steeds sterkere behoefte om juist de inhoud van deze documenten te ontsluiten. Voor ons betekent dit dat wij documenten niet langer zien als een op zichzelf staand doel, maar vooral als dragers van informatie. Het zo efficiënt mogelijk kunnen raadplegen en manipuleren van deze informatie is cruciaal en hierom ligt de focus bij ons steeds meer op data management-oplossingen.” 

Bruno Oudega, CEO van Quion, is erg enthousiast en voor hem is de langetermijnvisie cruciaal voor het aangaan van dit traject: “Bij Quion beheren wij vele decennia aan hypotheekdossiers en ons archief omvat hierdoor een ware schat aa>

Lees verder..

BizPress.nl