Persbericht: Qualys introduceert nieuwe, baanbrekende app voor wereldwijd inventariseren van IT-middelen en CMDB-synchronisatieAmsterdam, 26 juni 2018 – Qualys (Nasdaq: QLYS), pionier en marktleider op het gebied van cloudgebaseerde beveiligings- en compliance-oplossingen, introduceert de nieuwe cloudapp Asset Inventory (AI). De AI-app biedt klanten één bron van waarheid voor alle IT-assets binnen hybride omgevingen, inclusief on-premises, endpoints, cloud- en mobiele omgevingen. Ook heeft de nieuwe app synchronisatiemogelijkheden voor Configuration Management Databases (CMDB’s) om de data van assets up-to-date te houden.

De AI-cloudapp van Qualys gebruikt Qualys-sensoren, waaronder netwerkscanners en Cloud Agents, om alle assets in de wereldwijde hybride infrastructuren te ontdekken. Daarna normaliseert en categoriseert de app de verzamelde informatie per hardware- en softwareasset. Door de assetinventarisatie te indexeren en te verrijken met metadata, biedt de AI-cloudapp klanten nauwkeurige CMDB-gegevens en out-of-the-box analysemogelijkheden. Deze gestandaardiseerde, eenduidige informatiebron stelt teams in staat om assets vanuit verschillende perspectieven te bekijken en standaarddata te gebruiken voor specifieke taken. Hierdoor krijgen ze inzicht in hun assets en de mogelijkheid om die beter te beheren.

“Digitaal zakendoen zorgt voor snelle veranderingen in de manier waarop bedrijven hun technologieassets inzetten, gebruiken en beheren, en ook de definitie van ‘technology asset’ verandert”, aldus Gartner1. “Managers die het sourcing- en leveranciersbeheer aansturen, moeten hun IT-assetbeheerdiscipline snel doorontwikkelen om de belofte van digitaal zakendoen te kunnen waarmaken.”

De digitale transformatie en het steeds veranderende cybersecuritybedreigingslandschap introduceren nieuwe technologieën in toenemende varianten, grootte en snelheid. Tegelijkertijd proberen teams bronnen en verzuilde beveiligingsoplossingen te beheren en met budgetbeper>

Lees verder..

BizPress.nl