Persbericht: PEAK-IT ontwikkelt als eerste bedrijf IT-traineeships op maatNaarden, 13 juni 2019 – IT-detacheerder PEAK-IT gaat traineeships ontwikkelen die geen standaardtraject volgen, maar op maat voor de klant én kandidaat worden samengesteld. Het is voor het eerst dat dit binnen de IT gebeurt. Deze maand gaan de eerste trainees van start bij een Nederlandse energieleverancier en bij een grote financiële dienstverlener. Andere bedrijven volgen later dit jaar. Voormalig piloot Danny Swaanenburg is een van de eerste kandidaten.
 
“De IT is heel veranderlijk, dus zelfs een op maat gemaakt traineeship is niet in beton gegoten”, benadrukt operationeel directeur van PEAK-IT Richard Stassen. De traineeships duren achttien maanden, daarna gaat de kandidaat over naar de klant. “Voor de financiële dienstverlener en de energieleverancier alleen al gaan dit jaar tientallen trainees aan de slag”, stelt Stassen. “Er zijn gesprekken met andere opdrachtgevers om een vergelijkbare samenwerking aan te gaan.”
 
Hardcore IT’ers
Veel bedrijven kampen met een groot tekort aan IT’ers. Daarom bieden verschillende organisaties traineeships aan. “Daarbij worden hbo’ers zonder achtergrond in de IT binnen drie maanden opgeleid tot IT’er. Maar die opleidingen zijn vanzelfsprekend heel basaal. Dat zijn dan geen hardcore IT’ers, maar eerder de scrummasters, projectmanagers en teamleads. Om echter een IT-specialist te worden zijn die achttien maanden theorie en praktijkervaring echt essentieel”, aldus Stassen.
 
De eerste maand werken de trainees in principe vier dagen bij PEAK-IT en één dag bij de klant. In die periode van voorbereiding krijgen ze alle benodigde basiskennis die bij de betreffende klant van toepassing is bijgebracht. De elf maanden daarop werken ze vier dagen per week bij de klant en één dag bij PEAK-IT. Het>

Lees verder..

BizPress.nl