Persbericht: OutSystems en Omnext lanceren applicaties voor risico-analyses en inzicht in houdbaarheid van codeUtrecht, 13 februari 2019 – OutSystems, leverancier van hét Low-Code platform voor applicatieontwikkeling, lanceert vandaag twee nieuwe oplossingen voor het reviewen van code. Dit doen zij samen met partner Omnext, specialist in het ombouwen van legacy-systemen naar moderne systemen. De nieuwe applicaties, genaamd Omnext Fit en Stay Fit, helpen organisaties de met OutSystems ontwikkelde applicaties te laten voldoen aan de laatste ontwikkelingen op het gebied van onderhoud, betrouwbaarheid, prestaties en beveiliging. Dit verkleint de kans op technical debt in de software voor livegang.

Omnext Fit en Stay Fit
De nieuwe applicaties geven organisaties een onafhankelijke en gevalideerde risico-analyse aan de hand van rapportages en dashboards. Organisaties zijn met deze applicaties in staat om de kwaliteit te controleren en aanpassingen te doen waar nodig. De applicatie Omnext Fit analyseert een momentopname en daaruit komt een diepgaande risico-analyse op basis van het ISO 25010-kwaliteitsmodel. Vervolgens kunnen klanten kiezen voor de applicatie Omnext Stay Fit. Daarmee wordt een risico-analyse gepland aan de hand van de wensen van de klant, bijvoorbeeld na een sprint of een bepaalde periode.

Risico-analyse van applicaties
Met het gebruik van Omnext-applicaties helpt KPMG haar klanten om potentiële risico’s in codes te identificeren en te verhelpen. KPMG is een internationale accountants- en adviesorganisatie en was afgelopen jaar OutSystems-partner van het jaar. Als onderdeel van de lancering bieden Omnext en KPMG OutSystems-klanten een gratis analyse van hun applicaties (de Omnext Quik Fit-test). In de resultaten van deze analyse staan onder andere de algemene risico’s en worden best practices benoemd.

Joost Koedijk, partner digital enablement bij KPMG: “OutSystems levert >

Lees verder..

BizPress.nl