Persbericht: Oracle verhoogt productiviteit softwareontwikkeling met nieuwe Java-releaseUtrecht, 1 oktober 2018 – Oracle lanceert vandaag een nieuwe Java-update: de Java SE 11 (JDK11). Hiermee houdt Oracle zijn belofte om een reguliere stroom van Java-innovaties en -updates te bieden aan de Java-community. JDK 11 zorgt voor een aantal nieuwe verbeteringen in de productiviteit van ontwikkelaars, evenals ondersteuning voor moderne cryptografische en internetstandaarden, waaronder TLS 1.3 en HTTP/2.

De JDK 11 is de eerste Long Term Support-update (LTS) die beschikbaar is gesteld na het vorig jaar aangekondigde halfjaarlijkse releaseschema. De update is het resultaat van een uitgebreide samenwerking tussen Oracle-engineers en leden van de internationale Java-ontwikkelaarscommunity via de OpenJDK-community en de Java Community Process. Sinds de release van Java SE 8 heeft de community meegewerkt aan meer dan honderd nieuwe verbeteringen die zijn toegevoegd via JDK 9, 10 en 11.

“TLS 1.3 is onlangs goedgekeurd en het is fantastisch nieuws dat de Java SE 11 het gelijk ondersteunt”, zegt Jim Manico, medeauteur van Iron Clad Java en oprichter van Manicode Security. “Het nieuwe releaseschema voor Java SE zorgt ervoor dat belangrijke beveiligingsprotocollen en andere standaarden, zoals TLS 1.3, snel beschikbaar zijn en overgenomen kunnen worden. Hierdoor krijgen applicatieontwikkelaars meer tools in handen om veilige software te schrijven met ‘s werelds meest populaire computertaal: Java!”

Klanten kunnen nu van Java SE 8 naar Java SE 11 migreren in een tempo die bij hun unieke bedrijfsbehoeften past, ondersteund door Oracle’s Long Term Support. Oracle biedt zijn klanten beveiligings- en bugfixing-updates voor JDK 11 tot en met 2026. De volgende LTS-release staat gepland voor september 2021.

“Dankzij voortdurende verbeteringen door Oracle en de Java Community blijft de JVM het beste platform om applicaties >

Lees verder..

BizPress.nl