Persbericht: Onderzoek Veeam: organisaties kunnen elk jaar $20 miljoen verliezen door slecht datamanagementBaar, Zwitserland, 4 juni 2019 – De afgelopen tien jaar is de hoeveelheid data die wordt gegenereerd ontploft; naar verwachting zullen we in 2025 elk jaar meer dan 175 zettabyte aan data produceren. Dat is bijna twee derde meer dan in 2018[1].

Organisaties moeten deze data ongeacht de locatie beheren en beschermen. Maar volgens het meest recente onderzoek van Veeam® Software, de leider in back-upoplossingen die Intelligent Data Management™mogelijk maken, moet 73 procent van de organisaties toegeven dat ze niet in staat zijn te voldoen aan de vraag van gebruikers om ononderbroken toegang tot data en services te leveren. Dit kost een standaardorganisatie maar liefst 20 miljoen dollar per jaar en illustreert het vernietigende effect van downtime op het verlies van inkomsten, productiviteit en consumentenvertrouwen. Het onderzoek toont echter ook aan dat organisaties in actie komen om deze negatieve impact te bestrijden. Bijna driekwart (72 procent) wil clouddatamanagement gaan gebruiken, vaak door hybrid-cloudmogelijkheden in te zetten, om zo succes te waarborgen en meer waarde uit hun data te halen.

Aan het Veeam Cloud Data Management Report-onderzoek van 2019 namen meer dan 1.500 senior managers en IT-managers uit dertien landen deel. Uit het onderzoek bleek dat respondenten op de hoogte zijn van het belang van datamanagement voor het succes van hun bedrijf. Ze wezen op hogere productiviteit nu en het potentieel om bedrijfstransformatie in de toekomst te stimuleren.

Ratmir Timashev, medeoprichter en Executive Vice President (EVP) van Sales & Marketing bij Veeam: “We leven in een datagedreven tijdperk en organisaties moeten zich realiseren dat het tijd is om actie te ondernemen om hun data te beschermen. Het is van belang dat bedrijven hun data >

Lees verder..

BizPress.nl