Persbericht: Onderzoek naar de toekomst van multi-cloudVoor het eerst is er een EMEA-breed onderzoek naar de toekomst van multi-cloud toepassingen uitgevoerd. Het rapport signaleert trends en best practices voor de komende vijf jaar. De algehele tendens is dat de bedrijfsbelangen groter zijn dan ooit, en dat bedrijven die de kracht van een multi-cloud aanpak negeren, de komende jaren belangrijke kansen laten liggen.

Het Future of Multi-Cloud (FOMC) onderzoek is uitgevoerd door Foresight Factory, in opdracht van F5, en bestond uit database research van meer dan 100 trends in 25 landen en kwalitatieve interviews met experts in allerlei gebieden zoals ondernemerschap, cloud-architectuur, bedrijfsstrategie, industrie-analyse en technologie-advies. Uit het rapport blijkt de sterke aanwezigheid van multi-cloud in het dagelijkse bedrijfsleven: van de bedrijven die wereldwijd actief zijn, heeft 81 procent een multi-cloud strategie uitgestippeld. In 20121 wordt volgens de Cisco Global Index al 94 procent van de workload en rekenhandelingen in cloud-datacenters verwerkt. Video-streaming en social networks zijn drijvende krachten hierbij; alleen Netflix-gebruikers gebruikten al meer dan een miljard uur aan video-content per week in 2017.

Het Future of Multi-Cloud onderzoek is opgedeeld in vijf delen: bedrijfsinnovatie, kostenbesparing, kennis en kunde, veiligheid en wetgeving.

Bedrijfsinnovatie
Hoewel er discussie bestaat over losse onderdelen van cloud-ontwikkeling, is er consensus over de kracht ervan. ‘Bedrijven die uitstellen, raken achterop’ is de overkoepelende visie. De investeringen worden steeds minder een belemmering, en technologieën als kunstmatige intelligentie en machine learning krijgen een fundamentele rol in het verder automatiseren van processen en het weghalen van huidige obstakels die een stap naar de cloud in de weg staan.

“Multi-cloud is een game-changer voor zowel bedrijven als consumenten. Het maakt innoveren makkelijke>

Lees verder..

BizPress.nl