Persbericht: Onderzoek Indeed: vier op de tien Nederlandse werknemers denken meer carrièrekansen te hebben dan ooit


  • 32 procent vindt dat voorgaande generaties het makkelijker hadden om carrière te maken
  • Volgens 67,8 procent van de respondenten moeten jongeren tegenwoordig een diploma hebben of theoretisch opgeleid zijn om succes te hebben

Amsterdam, 10 juli 2018 – Volgens bijna vier op de tien Nederlanders (38,3 procent) hebben werknemers momenteel meer carrièrekansen dan ooit. Tegelijkertijd denkt een derde (32 procent) juist dat het vroeger makkelijker was om verder te komen in de carrière. Dat blijkt uit onderzoek van Indeed, de nummer 1-vacaturesite van de wereld, naar hoe de Nederlandse werkende bevolking aankijkt tegen de arbeidsmarkt en de eigen carrière.

Slechts 36,2 procent van de mensen onder de dertig vindt dat het over het algemeen nu makkelijker is om een baan te vinden dan vroeger. 60-plussers zijn het meest positief over de huidige arbeidsmarkt: 45,5 procent zegt dat het vandaag de dag makkelijker is om werk te vinden.

Opleidingsniveau bepaalt optimisme
Naast leeftijd blijkt ook opleidingsniveau van invloed op de manier waarop Nederlanders tegen de kansen op de huidige arbeidsmarkt aankijken. Hierbij geldt dat hoe hoger het opleidingsniveau van de respondenten is, hoe positiever zij zijn. Van de theoretisch (hoger) opgeleiden denkt namelijk slechts een kwart (25,3 procent) dat voorgaande generaties het beter hadden, tegenover bijna de helft (43,7 procent) van de Nederlanders met een praktische (lagere) opleiding.

Sander Poos, Managing Director van Indeed Benelux: “Uit eerder onderzoek van Indeed kwam naar voren dat jongeren carrièrekansen een stuk be>

Lees verder..

BizPress.nl