Persbericht: Onderzoek Fortinet: bijna 60% van alle cyberbedreigingen deelt minimaal één domeinUtrecht – 29 mei 2019 – Fortinet® (NASDAQ: FTNT), wereldwijd leider in uitgebreide, geïntegreerde en geautomatiseerde oplossingen voor cyberbeveiliging, maakt de beschikbaarheid bekend van een nieuwe editie van zijn kwartaalpublicatie getiteld Global Threat Landscape Report. Uit de onderzoeksresultaten voor het eerste kwartaal van 2019 blijkt dat cybercriminelen steeds geavanceerder te werk gaan. Ze maken onder meer gebruik van gerichte aanvallen, op maat ontwikkelde ransomware, living-off-the-land (LoTL)-technieken en gedeelde infrastructuren om hun kans op succes te vergroten. Een gedetailleerde bespreking van de Threat Landscape Index en subindexen voor exploits, malware en botnets en belangrijke aanbevelingen voor CISO’s zijn te vinden in een speciaal blog van Fortinet.

De belangrijkste onderzoekbevindingen die in het rapport aan bod komen zijn:

Dataverkeer voor en na hacks: De onderzoekers van Fortinet analyseerden op welke dagen van de week verschillende aanvalsstadia plaatsvonden. Het bleek dat cybercriminelen altijd op zoek zijn naar het tijdstip dat hen optimale kansen biedt. Een vergelijking van het webfiltering-volume voor twee fasen in de killchain tijdens weekdagen en weekends wees uit dat activiteiten in aanloop naar hacks met ruwweg drie keer grotere waarschijnlijkheid tijdens werkdagen plaatsvinden. Wat de activiteit na hacks betreft is er sprake van minder verschillen tussen werkdagen en weekends.

De belangrijkste reden hiervoor is dat er voor misbruik van kwetsbaarheden vaak een bepaalde handeling van een gebruiker is benodigd, zoals het klikken op een link in een phishing-mail. Dergel>

Lees verder..

BizPress.nl