Persbericht: Onderzoek door MobileIron: authenticatie op basis van mobiele devices en biometrisch toegangsbeheer dicht de kloof tussen krachtige beveiliging en eenvoudige toegang voor eindgebruikersMobileIron, leverancier van het eerste zero trust-beveiligingsplatform dat mobiele devices gebruikt als bron van zekerheid, maakt de resultaten bekend van een nieuw onderzoek. Hieruit blijkt dat authenticatie op basis van mobiele devices met biometrisch toegangsbeheer de beste aanpak is voor organisaties die van het gebruik van wachtwoorden willen afstappen. Deze benadering biedt een eenvoudige implementatie, krachtige beveiliging en verbeterde productiviteit van eindgebruikers.

Enterprise Management Associates (EMA) deed in opdracht van MobileIron onderzoek naar de eisen, uitdagingen, toegevoegde waarde en de beste benaderingen voor de introductie van wachtwoordloze authenticatieoplossingen. De onderzoeksbevindingen staan in het rapport Passwordless Authentication: Bridging the Gap Between High-Security and Low-Friction Identity Management.

EMA heeft 150 IT- en beveiligingsmanagers bevraagd over diverse authenticatietechnologieën die zijn ontwikkeld als alternatief voor het traditionele, op wachtwoorden gebaseerde login-proces. Dit ging onder meer om authenticatieoplossingen op basis van mobiele devices, software tokens en hardware tokens, authenticatiecodes, biometrie, gedragsanalyse en certificaten.

Uit de onderzoeksresultaten blijkt dat bedrijven aan de vooravond staan van wachtwoordloze toegang tot zakelijke diensten. Belangrijke bevindingen zijn onder meer:

  1. Meer dan 90% van alle respondenten gaf aan dat hun organisatie het afgelopen jaar te maken heeft gehad met een ernstige schending van het wachtwoordbeleid.
  2. Authenticatieoplossingen op basis van mobiele devices werden door de respondenten gezien als de eenvoudigste oplossing voor identiteitsbeheer; zij beschouwden het gebruik van eenmalige wachtwoorden als he>

    Lees verder..

BizPress.nl