Persbericht: NMW2017: Kaspersky Lab en AVL maken de weg vrij voor ‘secure by design’ connected carsUtrecht, 13 september 2017 De sector voor autonome, met internet verbonden auto’s wordt steeds vaker geconfronteerd met uitdagingen op het gebied van cyberbeveiliging. In reactie hierop hebben Kaspersky Lab en AVL Software and Functions GmbH de Secure Communication Unit (SCU) ontwikkeld. Het prototype van deze beveiligingsoplossing, op 13 september onthuld op New Mobility World / IAA 2017 in Frankfurt, zorgt ervoor dat de communicatie tussen de verschillende componenten van de auto en de externe infrastructuur veilig verloopt, waardoor de auto’s ‘secure-by-design’ (veilig-door-ontwerp) worden.

Iedere nieuwe generatie auto’s wordt uitgerust met nieuwe, steeds intelligentere technologieën voor het opsporen van storingen op afstand, telematica, geautomatiseerd en autonoom rijden, remote driver assistance en infotainment. De besturing van een auto verloopt volgens steeds complexere cyber-fysieke systemen, op basis van elektromechanische signalen. Deze systemen maken gebruik van meerdere sensoren, besturingsfuncties, subnetten en communicatiemodules die reageren op andere voertuigen en de omgeving. Doordat de functies op afstand worden aangestuurd, zijn deze auto’s steeds vaker het doelwit van cyberaanvallen.

De systeemcomplexiteit van een ‘connected car’ wordt almaar groter en er komen steeds meer externe applicaties aan te pas. Ook is er voortdurend ontwikkeling in de dynamica van software-updates op afstand. Dit maakt het moeilijk om het volledige systeem te testen op bugs, backdoors en ontwerpfouten. De Secure Communication Unit moet met internet verbonden auto’s ‘secure-by-design’ maken, ongeacht de externe software en systemen aan boord. De SCU is in feite een regeleenheid voor de communicatie binnen he>

Lees verder..

BizPress.nl