Persbericht: Nieuwe cloudtoepassingen en developer tools gepresenteerd tijdens Microsoft Build 2019Tijdens de eerste dag van de jaarlijkse developerconferentie Microsoft Build zijn een aantal nieuwe technologieën gepresenteerd om slimme en productieve toepassingen mee te ontwikkelen.

Op de conferentie delen ook Microsofts klanten en partners zoals Starbucks, J.P. Morgan, Kroger, Spatial, Epic Games nieuwe oplossingen voor innovatieve en klantgerichte ervaringen. De aankondigingen tijdens Build hebben over het algemeen betrekking tot nieuwe diensten rond productiviteit en samenwerking binnen diverse apps en op het web. Daarnaast zijn ook nieuwe AI-mogelijkheden binnen Microsoft 365 aangekondigd om de veranderende manieren van werken te adresseren.

Microsoft maakt verder bekend dat ook nieuwe open source technologieën en developer tools voor Azure en Windows beschikbaar komen. Daarnaast zijn er aankondigingen rond Microsofts vertrouwde en veelzijdige cloud-platformen die faciliteren in infrastructuur, data, AI, Mixed Reality, productiviteit en samenwerking, zakelijke toepassingen en gaming.

In zijn openingstoespraak lichtte CEO Satya Nadella de visie van Microsoft toe en sprak hij over de kansen voor de developers-community binnen Microsoft Azure, Microsoft Dynamics 365 and Power Platform, Microsoft 365 en Microsoft Gaming. “Nu computertechnologie steeds meer onderdeel wordt van elk aspect va ons leven, definiëren de keuzes die developers maken de wereld waarin we leven. Microsoft is toegewijd om developers betrouwbare tools en platformen te bieden binnen elke laag van moderne technologie, waarmee ze magische ervaringen kunnen bouwen die nieuwe kansen voor iedereen bieden,” zegt Nadella.   

Klik hier voor een Engelstalig blog met een algemene toelichting op de aankondigingen van vandaag en

Lees verder..

BizPress.nl