Persbericht: Nieuw in Nederland: Raspberry Pi competitie voor innovatieve schoolteamsUtrecht, 4 juni 2018 – Na het succes in Engeland wordt dit jaar voor het eerst in Nederland PA Consultings Raspberry Pi competitie georganiseerd. Teams van scholen worden uitgedaagd om met de Raspberry Pi – een goedkope, krachtige creditcard-formaat computer – innovatieve oplossingen te vinden voor problemen in onze samenleving. “Met de competitie hopen we jonge mensen enthousiast te maken voor technologie en het belang van innovatie en samenwerking naar voren te brengen”, zegt Ernst Brand, public sector expert bij PA Consulting (PA), dat deze scholenstrijd in samenwerking met House of Digital organiseert.

Het thema voor de eerste Raspberry Pi competitie in Nederland is ‘het verbeteren van welzijn’. Leerlingen van VMBO-, MAVO-, HAVO- en MBO-scholen gaan voor deze opdracht aan de slag metuitvindingen met behulp van de Raspberry Pi. “Wie kan met de Raspberry Pi een toepassing voor in huis (of andere verblijfsruimten) ontwikkelen waar mensen met zorgbehoefte écht iets aan hebben? Dat is de uitdaging die we aan scholieren vanaf 12 jaar voorleggen”, vervolgt Brand.

Geweldige ideeën
Technologische oplossingen kunnen zorgbehoevenden helpen hun leven in huis beter, veiliger, gezonder of aangenamer te maken. Brand geeft enkele voorbeelden om de schoolteams op weg te helpen: “Een sensor die de luchtkwaliteit in huis meet? Of een apparaatje dat plantjes water geeft of een apparaat dat contact met een zorgverlener tot stand brengt als er problemen zijn? Wij weten van de vorige succesvolle edities in Engeland dat de teams met geweldige ideeën kunnen komen.” Voorbeelden van ‘zorgprojecten’ uit de Engelse competitie zijn: een game om kinderen met ADD en dyslexie te helpen bij het leren, een tool waarmee zorgverleners in de gaten kunnen houden of oudere m>

Lees verder..

BizPress.nl