Persbericht: NetApp en partners organiseren Amsterdam Girls in ICT Day voor meer meisjes in STEMSchiphol-Rijk Samen met partners Cisco en VHTO organiseerde NetApp gisteren Amsterdam Girls in ICT. De dag had als doel meer meisjes te enthousiasmeren voor een opleiding en carrière in STEM (science, technology, engineering en maths) en is onderdeel van het Girlsday-initiatief van VHTO in Nederland.

Ruim zeventig meisjes van twaalf tot vijftien jaar – waaronder van een middelbare school in Amsterdam –maakten kennis met STEM via verschillende interactieve activiteiten rondom de thema’s Internet of Everything, virtual reality, artificial intelligence en socialmediaveiligheid. Zo bouwden de deelnemers tijdens een hackathon een eigen chatbot (bijvoorbeeld een dokterbot of een what-to-wear-bot) en konden ze met een VR-bril van NetApp zelf een FlexPod-datacenteroplossing opbouwen. Noor van veertien jaar was vooral verrast door het interactieve karakter van het programma. “Mijn vriendinnen en ik dachten dat we de hele dag achter de computer zouden zitten, maar ICT is dus meer dan alleen coderen.” Klasgenootje Pien van dertien jaar was het meest enthousiast over de hackathon. “Ik wist niet dat je chatbots voor zoveel dingen kon gebruiken.”

Aan het einde van de middag sprak Cindy Warner, SVP WW Enterprise Services and Support van NetApp, via een conference call de meisjes toe. “Als je de wereld wil veranderen, dan is een ICT-achtergrond handig. Er is geen baan meer waarin technologie niet gebruikt wordt: van kledingontwerper tot bouwvakker en communicatiespecialist.” En is het gelukt om de meisjes warm te maken voor STEM-vakken? Mare (14) denkt van wel. “Ik ga in ieder geval kiezen voor een technisch vakkenpakket, mét programmeerlessen.”

“Meer vrouwen in STEM-banen begint uiteraard bij meisjes in STEM-vakken”, zegt Gos Hein van de Wouw, Vice President Europe Middle East & Africa bij NetApp. “Daarom >

Lees verder..

BizPress.nl