Persbericht: Nederlandse ondernemers ambitieus met het ontwikkelen van hun bedrijfAmsterdam – Mkb-ondernemers zijn ambitieus en hebben grootse plannen voor 2018: meer dan een derde (37,4 procent) is van plan om zijn onderneming dit jaar nog verder uit te breiden. Een deel van hen (15,7 procent) doet dat met het lanceren van een nieuw product of nieuwe dienst. Ook het werven van extra personeel (13,1 procent) en het betreden van een nieuwe geografische markt (8,6 procent) zijn belangrijke ambities voor het komende jaar. Dat blijkt uit onafhankelijk onderzoek door softwareaanbieder Teamleader* naar wat ondernemers dit jaar van plan zijn met hun bedrijf en wat hen hierin tegenhoudt.

Naast uitbreiding van de onderneming denken ook veel ondernemers na over het digitaliseren van hun processen (27,8 procent). Daarnaast zijn veel ondernemers van plan hun kapitaal te verhogen (12,1 procent), denken ze na over een grootschalige investering (9,1 procent) of willen ze een nieuwe merkidentiteit introduceren (8,6 procent). Slechts vijf procent van de ondervraagden geeft aan zijn bedrijf juist te willen inkrimpen.

Drempels voor ondernemers
Hoe ambitieus mkb-ondernemers vaak ook zijn, toch zijn er verschillende drempels die hen tegenhouden deze stappen te zetten. Denk aan het gebrek aan financiële middelen (12,8 procent), het een te groot risico vinden (11,5 procent) of er simpelweg geen tijd voor hebben (10,6 procent). Opvallend aan deze resultaten is, dat er een grote versnippering blijkt te bestaan in de belemmeringen die ondernemers ondervinden bij hun plannen voor het komende jaar. Er is dus niet één obstakel dat genoemd kan worden als grootste reden om de gewenste stappen voor 2018 niet te zetten.

“Ondernemers hebben het al druk genoeg. Niet verwonderlijk dus, dat zij allerlei redenen hebben om hun ambitieuze plannen niet waar te maken, zoals ook uit dit onderzoek blijkt”, zegt Jeroen De Wit, CEO van Teamleader, een tool die ondernemers helpt om in>

Lees verder..

BizPress.nl