Persbericht: MobileIron introduceert zero trust-platform waarbij mobiele apparaten als digitale ID worden ingezet voor veilige toegang tot het bedrijfsnetwerk


  • Zero sign-on-technologie maakt een einde aan de noodzaak van wachtwoorden
  • 9 op de 10 beslissers op het gebied van cybersecurity denken dat mobiele apparaten in de nabije toekomst als digitale ID zullen dienen voor toegang tot zakelijke diensten en data

MobileIron kondigt de introductie aan van het eerste ‘zero trust’ beveiligingsplatform voor mobiele apparaten. De mobiliteitsstrategie van MobileIron maakt het mogelijk om voortdurend beveiligingsregels toe te passen ter bescherming van data op mobiele apparaten en binnen het bedrijfsnetwerk. Hierbij worden cruciale signalen ten aanzien van gebruikers, apparaten, apps, netwerken en cyberbedreigingen met elkaar in verband gebracht om een zero trust-omgeving in het leven te roepen. Dit nieuwe platform van MobileIron transformeert ‘s werelds meest gebruikte mobiele apparaten tot een digitale ID die veilige toegang tot het bedrijfsnetwerk bieden. Het zero trust-platform gaat verder dan traditionele gateways en oplossingen voor identiteitsbeheer door te controleren op een bredere reeks van kenmerken alvorens toegang te verlenen.

Organisaties die mobiele apparaten inzetten als identiteitsbewijs kunnen wachtwoorden inruilen voor een veilige en frictieloos alternatieve manier voor authenticatie. MobileIron introduceert hiermee een revolutionaire zero sign-on-ervaring op basis van het unified endpoint management (UEM)-platform van MobileIron en MobileIron Access.

Zero sign-on maakt een einde aan het gebruik van wachtwoorden om de identiteit van gebruikers te verifiëren, iets waarvoor doorgaans minimaal een gebruikersnaam en wachtwoord nodig zijn. MobileIron sloeg deze zero sign-on weg in 2017 in met Access.

Deze oplossing bood zero sign-on toegang tot cloud-dienst>

Lees verder..

BizPress.nl