Persbericht: Mimecast en DMARC Analyzer versterken verdediging tegen impersonatieaanvallenUtrecht, 4 juli 2018 – Securityspecialist Mimecast en het Nederlandse bedrijf DMARC Analyzer gaan samenwerken om misbruik van de domeinnamen van een bedrijf of organisatie voor impersonatieaanvallen te voorkomen. Dankzij ‘Domain-based Message Authentication, Reporting and Conformance’ (DMARC) kunnen organisaties nu op zeer efficiënte wijze impersonatie-, spoofing-, phishing- en malwareaanvallen stoppen.

Toename in aantal aanvallen
Impersonatieaanvallen vormen een steeds groter probleem voor bedrijven en organisaties. Cybercriminelen maken meer en meer gebruik van deze aanvalstechniek. Uit recent onderzoek van Mimecast en Vanson Bourne blijkt dat 40 procent van de 800 ondervraagde respondenten de afgelopen twaalf maanden te maken had met een toename van het aantal impersonatieaanvallen. Minder dan een kwart van de ondervraagden bleek DMARC toe te passen. Iets meer dan een kwart (27 procent) van de onderzochte organisaties is van plan om de komende 12 maanden een DMARC-oplossing in gebruik te nemen.

Om deze vaak malwareloze aanvallen te stoppen, moeten organisaties een gelaagde aanpak hanteren. De combinatie van Mimecast Targeted Threat Protection-technologie en DMARC Analyzer’s oplossing voor e-mailvalidatie en rapportage biedt de zichtbaarheid en bescherming die organisaties nodig hebben om impersonatieaanvallen te stoppen.

Voorkomen van vervalsing
Mimecast Targeted Threat Protection – Impersonation Protect maakt het mogelijk om impersonatieaanvallen te voorkomen die zijn gericht op medewerkers van een bedrijf of organisatie. Bij zo’n aanval lijkt een e-mail gericht aan de medewerker afkomstig te zijn van een bekende domeinnaam, maar de domeinnaam is in feite vervalst. Dit kan onder meer door cyrillische letters te gebruiken die lastig van ons westerse alfabet zijn te onderscheiden.

De samenwerking met DMARC Analyzer maakt het Mime>

Lees verder..

BizPress.nl