Persbericht: Met de nieuwe elektronische beveiliging PXS24 luidt Eaton een nieuw tijdperk van DC stroombewaking inZaltbommel, 12 juni 2018 – Met de innovatieve PXS24 elektronische beveiliging breidt powermanagementbedrijf Eaton zijn uitgebreide productportfolio op het gebied van stroombewaking verder uit. Er is zowel een Economy- als een Standard-versie van de PXS24 beschikbaar. De PXS24 biedt gebruikers meer efficiëntie op het gebied van installatie en onderhoud, evenals een verbeterde systeembetrouwbaarheid.

Traditioneel worden 24V DC stroomcircuits beschermd door smeltzekeringen. Voor de huidige generatie elektronische voedingen is dit vaak niet meer voldoende. Ondanks het feit dat de huidige gelijkstroomvoedingen kortsluitbestendig zijn, is de uitgangsspanning in geval van een storing te laag om een conventionele stroomonderbreker te activeren.

De PXS24 installatieautomaat biedt een veel betere bescherming voor 24V DC stroomkringen, aangezien overbelasting snel gedetecteerd wordt en de betrokken machineonderdelen selectief uitgeschakeld worden. Hierdoor blijft het proces onder controle en kunnen fouten omzeild worden, om kritische schade te voorkomen. Daarnaast kan het proces op gecontroleerde wijze worden uitgeschakeld. De module kan zelfs capacitieve belastingen tot 20,000 μF beschermen.

Door gebruik te maken van de PXS24 kunnen machinebouwers de betrouwbaarheid van hun systemen sterk verbeteren. De PXS24 is een modulair schaalbaar systeem. Elk kanaal bestaat uit een aparte module, ieder met zes geïntegreerde potentiaalverdeelklemmen die het mogelijk maken om tot drie 24V DC belastingen direct aan te sluiten. In tegenstelling tot conventionele oplossingen wordt de gebruiker niet gedwongen om meerkanaalsmodules te gebruiken. De PXS24 stelt de gebruiker in staat om het aantal kanalen te selecteren in overeenstemming met de werkelijke behoeften van de toepassing. Bedrading kan tot een minimum beperkt worden. Dit levert niet alleen een verdere kostenbesparing op, maar ook mogelijke oorzaken van fouten worden zo to>

Lees verder..

BizPress.nl