Persbericht: Mendix verstevigt leiderschapspositie in Gartner's 2018 Magic Quadrant for Enterprise High Productivity Application Platform as a ServiceROTTERDAM – 02 mei 2018 – Mendix, het snelste en eenvoudigste platform voor het ontwikkelen en continu verbeteren van mobiele en webapplicaties, kondigde vandaag aan dat het is benoemd als leider in het Gartner “Magic Quadrant for Enterprise High Productivity Application Platform as a Service” (Paul Vincent, Van L. Baker, e.a., 26 April 2018), voor het tweede opeenvolgende jaar het hoogst geplaatst in de categorie ‘completeness of vision’.

High-productivity aPaaS (hpaPaaS)-oplossingen bieden rapid application development (RAD)-functies voor ontwikkeling, implementatie en uitvoering – in de cloud. Met deze oplossingen kunnen organisatie een volledig scala aan ontwikkelaarsactiva gebruiken, van business ontwikkelaars tot IT-ontwikkelaars, en applicaties leveren variërend van tactische tot strategische toepassingen voor volledige implementatie.

“We hebben een betere samenwerking tussen Business- en IT-teams altijd gezien als de enige manier om de time-to-value voor app-ontwikkeling te versnellen”, zegt Derek Roos, CEO van Mendix. “Onze klanten zijn in staat om betere bedrijfsresultaten te behalen door een continuüm van ontwikkelaars en stakeholders gezamenlijk betere apps te laten bouwen, en het is geweldig om te zien dat onze strategie opnieuw resulteert in een sterke leiderschapspositie bij Gartner.”

Het enige Low-Code Platform voor business en professionele ontwikkelaars

Door de combinatie van full-stack visuele ontwikkelingsmogelijkheden, een cloud-native architectuur en een geïntegreerde set tools voor de volledige levenscyclus van applicaties, is Mendix uitermate geschikt om high-velocity applicatie-ontwikkeling mogelijk te maken, zodat bedrijven in staat zijn:

  • Ondersteuning van business en professionele ontwikkelaars: Mendix biedt een webgebaseerde WYSIWYG-omgeving zodat Business Developers snel prototypen kunnen maken en visueel modelleren van full-stack applicaties zonder code te hoeven gebruiken. Professionele ontwikkelaars kunnen deze prototypen vervolgens omzetten naar productie-klare apps door complexe logicafunctionaliteit en aangepaste code-uitbreidingen toe te voegen.
  • Eén keer bouwen, overal draaien: Mendix ondersteunt de ontwikkeling van multi-channel apps die op desktops, tablets en smartphones worden uitgevoerd, zonder inzet van meerdere tools en code bases. Ontwikkelaars kunnen snel attractieve gebruikersinterfaces en -ervaringen ontwerpen door gebruik te maken van herbruikbare design elements, native functies en offline functionaliteit.
  • Creëer smart experiences: ontwerp slimme, aansprekende user experiences die gebruik maken van IoT en cognitieve diensten, evenals nieuwe gebruikersinteractiemethoden, zoals gespreksinterfaces, chat-bots en VPA’s. Met behulp van Mendix kunnen ontwikkelaars pre-built connectors slepen en neerzetten om deze mogelijkheden aan hun apps te koppelen, zonder code te hoeven schrijven.
  • Agile ontwikkeling bevorderen: met agile projectmanagementmogelijkheden en een ingebouwde feedback-loop, promoot Mendix snelle, iteratieve ontwikkeling in samenwerking de business. Teams kunnen snel MVP’s leveren die een aantal belangrijke functies hebben, en vervolgens gebruikersfeedback gebruiken om applicaties in de loop van de tijd stapsgewijs te verbeteren.

Mendix biedt ongekende cloud-native implementatieopties en partner-ecosysteem

Mendix is het enige low-code platform om gebruik te maken van containerisatie als een kerntechnologie binnen zijn runtime, zodat bedrijven de flexibiliteit hebben om hun apps uit te voeren in elke Cloud Foundry of Docker-gebaseerde omgeving, inclusief Kubernetes, IBM Cloud, Mendix Cloud, Pivotal en SAP Cloud Platform. Het Mendix-platform is goed gepositioneerd om hybride computermodellen te ondersteunen en heeft zowel verticale als horizontale autoscaling en biedt krachtige hoge beschikbaarheid, met een zeer lage latentie, voor fail overs in meerdere beschikbaarheidszones.

Mendix heeft onlangs wereldwijde reseller-overeenkomsten met SAP en IBM aangekondigd, waardoor beide bedrijven het Mendix-platform zullen verkopen, zodat bedrijven op Mendix gebouwde apps naadloos kunnen uitrollen naar respectievelijk het SAP Cloud Platform en IBM Cloud.

Een klantrecensie van Mendix over Gartner Peer Insights vermeldt: “De algemene ervaringen waren zeer positief – we hebben ons snel kunnen aanpassen aan de wensen en behoeften van de business. Dankzij de vele integratieopties van Mendix hebben we Mendix-applicaties in verschillende omgevingen en processen kunnen implementeren. Het visuele karakter van de modeler maakt back-endprocessen transparant en eenvoudig te bouwen, testen en verbeteren, waardoor we snel waarde kunnen toevoegen voor het bedrijf. “

Download het Gartner Magic Quadrant for High Productivity Enterprise Application Platform as a Service

Een gratis exemplaar van het volledige rapport is hier beschikbaar.

Disclaimer
Gartner beveelt geen enkele leverancier, product of dienst aan die is vermeld in zijn onderzoekspublicaties en adviseert technologiegebruikers niet om alleen die leveranciers te selecteren met de hoogste ratings of andere aanduidingen. De onderzoekpublicaties van Gartner bestaan uit de meningen van de onderzoeksorganisatie van Gartner en moeten niet worden gezien als feitelijke verklaringen. Gartner verwerpt alle garanties, expliciet of impliciet, met betrekking tot dit onderzoek, inclusief garanties van verkoopbaarheid of geschiktheid voor een bepaald doel.

Gartner Peer Insights-recensies vormen de subjectieve meningen van individuele klanten op basis van hun eigen ervaringen en vertegenwoordigen niet de mening van Gartner of aan haar gelieerde ondernemingen.

Over Mendix
Mendix is het snelste en eenvoudigste platform om op grote schaal mobiele en webapplicaties te bouwen en continu te verbeteren. Erkend als marktleider door vooraanstaande analisten, helpen we onze klanten hun organisaties en industrieën digitaal te transformeren door apps te bouwen, te beheren en te verbeteren met een ongekende snelheid en schaal. Meer dan 4.000 vooruitstrevende ondernemingen, waaronder Analogic, KLM, Philips, Koninklijke DSM en de Universiteit van Pennsylvania, gebruiken ons platform om bedrijfsapplicaties te bouwen die hun klanten enthousiast maken en de operationele efficiency verbeteren.

Word lid van de Mendix community door Mendix op LinkedIn en Twitter te volgen. Start gratis met het bouwen van apps op www.mendix.com/try-now/.

Neem voor meer informatie contact op met:
Cristina Samaniri
Content & Communications Manager
(+31)6 12 606 278
cristina.samaniri@mendix.com

BizPress.nl