Persbericht: MENDIX KONDIGT EERSTE AI-GEASSISTEERDE LOW-CODE ONTWIKKELINGSOMGEVING AANROTTERDAM – 19 juni 2018 – Mendix, het snelste en eenvoudigste platform voor het ontwikkelen en continu verbeteren van mobiele en webapplicaties, heeft vandaag Mendix Assist aangekondigd, de eerste AI-geassisteerde ontwikkeling ingebouwd in een low-code applicatie ontwikkelingsplatform. Op basis van ML-analyse van meer dan 5 miljoen geanonimiseerde applicatiestromen, gebouwd met Mendix in 15 industrietakken, biedt Mendix Assist een nauwkeurigheid van 90% bij next-step suggesties en expertkwaliteit, prestaties en onderhoudsaanbevelingen. Ondernemingen kunnen Mendix Assist gebruiken om de productiviteit van ontwikkelaars te vergroten, nieuwe ontwikkelaars te begeleiden en de kosten en tijdsimpact van defecten met 100x te verminderen.

Volgens Gartner: “Om te blijven voldoen aan de eisen van digitale transformatie-initiatieven, zullen applicatie-ontwikkelteams hun inspanningen met AI ‘co-ontwikkelaars’ vergroten om de programmeerinspanningen te stroomlijnen.” Gartner voorspelt dat “tegen 2022 minstens 40% van de nieuwe applicatie ontwikkelingsprojecten virtuele AI-co-ontwikkelaars in hun team zal hebben”1).

Ondernemingen profiteren op drie manieren van Mendix Assist:

  • Hands-on mentoring voor nieuwe ontwikkelaars met AI-geassisteerde next-step-suggesties om hen te leren hoe ze in real-time apps kunnen bouwen. Mendix Assist is het equivalent van een coach van wereldklasse die over de schouder meekijkt om de leercurve drastisch te versnellen zonder de extra kosten van additionele trainingsbronnen.
  • Verhoogde productiviteit en capaciteit van ontwikkelaars met AI-geassisteerde ontwikkeling inclusief ‘complete the thought’-slimme suggesties voor applicatielogica-flows. Deze ontwikkelingsondersteuning biedt de voordelen van ‘pair programming’ zonder dat er twee dure resources voor nodig zijn.
  • Vermindering van de tijd- en kostenimpact van functionele en niet-functionele defecten door ze te voorkomen voordat ze zich voordoen. Door consistentiecontroles en kwaliteitstoezicht te bieden, inclusief consistentie van de beveiligingsconfiguratie, onderhoudbaarheid van de software en schaalbaarheid van applicaties, signaleert Mendix Assist problemen, die normale analyses niet zouden vinden en geeft de ontwikkelaar direct bruikbare feedback op het moment van creatie.

Mendix Assist wordt in de loop van de tijd steeds slimmer door middel van leeralgoritmen die de kennisbasis van de AI uitbreiden, het integreren van inzichten van alle op Mendix gebaseerde applicaties en het afstemmen van de ondersteuning op de bedrijfsprocessen en ontwikkelstijl van een organisatie.

“Met een werkloosheidspercentage van één procent voor softwareontwikkelaars zal het tekort aan talent naar verwachting niet verbeteren en ontwikkelmanagers hebben niet de middelen om de teamproductiviteit drastisch te verbeteren. Er zijn tien keer zoveel niet-technische ontwikkelaars beschikbaar. Daarom is het leren en mogelijk maken van applicaties om applicaties te bouwen de sleutel tot het springen in de digitale transformatietrein,” aldus Johan den Haan, CTO, Mendix. “Mendix Assist is als trainingswielen voor beginnende ontwikkelaars en drive-assist voor meer ervaren ontwikkelaars.”

Mendix Assist zal algemeen verkrijgbaar zijn in het derde kwartaal van dit jaar.

1)Gartner, ‘Voorspellingen 2018: applicatie-ontwikkeling’, Mark Driver, Van L. Baker, 21 november 2017, ID: G00344042.

Over Mendix
Mendix is het snelste en eenvoudigste platform om op grote schaal mobiele en webapplicaties te bouwen en continu te verbeteren. Erkend als marktleider door vooraanstaande analisten, helpen we onze klanten hun organisaties en industrieën digitaal te transformeren door apps te bouwen, te beheren en te verbeteren met een ongekende snelheid en schaal. Meer dan 4.000 vooruitstrevende ondernemingen, waaronder Analogic, KLM, Philips, Koninklijke DSM en de Universiteit van Pennsylvania, gebruiken ons platform om bedrijfsapplicaties te bouwen die hun klanten enthousiast maken en de operationele efficiency verbeteren.

Word lid van de Mendix community door Mendix op LinkedIn en Twitter te volgen. Start gratis met het bouwen van apps op www.mendix.com/try-now/.

Neem voor meer informatie contact op met:
Cristina Samaniri
Content & Communications Manager
(+31)6 12 606 278
cristina.samaniri@mendix.com

BizPress.nl