Persbericht: Meest gezochte vakantiebestemmingen: Sterke opmars Turkije, interesse in koploper Spanje daaltGoogle Travel Monitor:

  • Valencia voor het eerst meer gezocht dan Barcelona als stedentrip
  • Meer dan ? van reisgerelateerde zoekopdrachten gaat via mobiel
  • Januari 2018 toont piek in zoekopdrachten naar skiën met Pasen
  • Nederlanders zoeken nu 10% meer op last minute reizen en 5% minder op pakketreizen
  • Sterke toename zoekopdrachten voor vakantie in Turkije

Waar wil Nederland vakantie vieren en wat zijn de reistrends van dit moment? Google introduceert vandaag de Google Travel Monitor, waarin het zoekgedrag van Nederlanders is geanalyseerd op het gebied van reizen en vakanties. Hieruit blijkt dat Turkije als bestemming terug is van weggeweest, maar een vakantie in Spanje nog steeds het meest wordt gezocht. Vakanties in Nederland worden vooral door Duitsers veel gezocht, waarbij Amsterdam, Zandvoort en Den Haag favoriet zijn. Als stedentripbestemming zoeken Nederlanders inmiddels vaker op Valencia dan op Barcelona. Daarnaast valt op dat er in januari 2018 een piek in zoekopdrachten was te zien naar wintersportvakanties tijdens Pasen.

Weg van de natte zomers en skiën met Pasen

Wanneer de zomer in Nederland slecht dreigt te worden, zijn last-minutes extreem populair. Zo was in 2017 eind juli een duidelijke piek in het zoekvolume voor last-minutes te zien. De grootste pieken zien we echter na kerst en begin januari als het gaat om het zoeken naar vakanties. Ten opzichte van een jaar geleden zoeken Nederlanders overigens nu 10% meer op last minute reizen en 5% minder op pakketreizen. Ruim een derde van de zoekopdrachten wordt inmiddels gedaan via telefoon of tablet. Ook opvallend: in januari 2018 was er een piek in zoekopdrachten naar wintersportvakanties tijdens Pasen.

Spanje het populairst, Turkije groeit het hardst

Lees verder..

BizPress.nl