Persbericht: Medair verbetert vluchtelingenhulp dankzij analytics van QlikAmsterdam, 19 februari 2019 – De internationale humanitaire organisatie Medair gaat samen met Qlik de kracht van analytics inzetten voor datagedreven besluitvorming bij het helpen van vluchtelingen in Libanon. Medair gebruikt het Analytics Platform van Qlik voor het betrekken van stakeholders, verbeteren van de besluitvorming over hulpprogramma’s, monitoren en evalueren van projecten en optimaliseren van de activiteiten.

Als onderdeel van het samenwerkingsverband gebruikt Medair het Analytics Platform van Qlik om data-applicaties beschikbaar te stellen aan zowel de interne teams als externe belanghebbenden, zoals de UNHCR en geldverstrekkende overheden. Dit samenwerkingsverband past binnen Qliks inspanningen op het gebied van Corporate Responsibility, die onder andere bestaan uit het beschikbaar stellen van software en services aan NGO’s. Dit heeft een positieve impact op de humanitaire activiteiten van Medair, dat met name behoefte heeft aan data waarop actie kan worden ondernomen en die kan worden gebruikt voor een gefundeerde besluitvorming met betrekking tot de verspreiding van hulp.

Data in kaart brengen
Medair is een toonaangevende instantie op het gebied van het verzamelen en beheren van data over en locatiegegevens van vluchtelingen in Libanon. De organisatie verzamelt elke drie maanden essentiële basisgegevens in alle vluchtelingenkampen in het land. Die gegevens worden vervolgens in kaart gebracht met behulp van geotechnologieën en analytics. Het resultaat is een eenduidige dataset die wordt gebruikt om te identificeren waar welke hulp nodig is, zodat die ook wordt geleverd in afgelegen en kwetsbare gemeenschappen. Dit verbetert de algehele coördinatie en effectiviteit van alle hulporganisaties die in de regio actief>

Lees verder..

BizPress.nl