Persbericht: Maximaal 20 euro per maand opzij voor uit eten bij 18% van de NederlandersAmsterdam, 29 augustus 2019 – Van de Nederlanders geeft 18 procent niet meer dan twintig euro per maand uit aan eten buiten de deur. Gemiddeld (28%) is een Nederlander er twintig tot vijftig euro per maand aan kwijt. 27 procent heeft een wat groter budget: maandelijks gaan zij voor vijftig tot honderd euro uit eten. Dit blijkt uit onderzoek van Lightspeed, leverancier van kassasystemen voor retailers en horecaondernemers. Natuurlijk zijn er ook mensen waarvan uit eten gaan een hobby is en die hier meer aan besteden: 19 procent geeft er honderd tot driehonderd euro per maand uit en nog eens 7 procent meer dan driehonderd euro.

Uit eten bij hetzelfde restaurant
Het onderzoek is uitgevoerd onder duizend Nederlanders en belicht gewoontes rondom uit eten gaan. Naast de bestede bedragen laat het zien dat maar liefst vijftien procent van de Nederlanders bijna altijd bij hetzelfde restaurant eet. Ook wordt duidelijk dat eetcafés en fine dining restaurants het populairst zijn: respectievelijk 41 procent en 34 procent van de Nederlanders eet daar het vaakst.

Regen of zon maakt geen verschil
Bij het maken van de restaurantkeuze laat de gemiddelde Nederlander (36%) zich het meest beïnvloeden door het type gezelschap waarmee zij opstap gaan. Ook het besteedbare bedrag speelt bij veel een rol (21%). Voor de keuze maakt het amper uit of het regent of dat de zon schijnt: slechts 7 procent laat zich beïnvloeden door het weer.

Over Lightspeed:
Lightspeed (TSX: LSPD) is een cloud-gebaseerd commercieplatform dat kleine en middelgrote bedrijven in ongeveer honderd landen ondersteunt. Met slimme, schaalbare en betrouwbare point-of-sales systemen is het een alles-in-één oplossing die restaurants en retailers helpt om via verschillende kanalen te verkopen, dagelijkse activiteiten te ma>

Lees verder..

BizPress.nl