Persbericht: MarkLogic Data Hub Service behaalt SOC 2 Type II-certificeringUtrecht, 8 juli 2019 – MarkLogic kondigt aan dat de MarkLogic Data Hub Service de audit voor Service Controls 2 (SOC 2) Type II succesvol heeft afgerond. De cloudgebaseerde data-integratieservice is gecertificeerd voor alle vijf de SOC 2 Type II principes: Security, Availability, Processing Integrity, Confidentiality en Privacy. Dit bevestigt de positie van MarkLogic op het gebied van enterprise security voor datagestuurde clouddiensten.

Organisaties kunnen hun bedrijfskritische workloads niet naar de cloud verplaatsen zonder vertrouwen in de beveiliging van de geleverde diensten. Ze willen zekerheid dat hun gegevens worden ondergebracht bij betrouwbare leveranciers die de juiste beleidsprocedures hanteren, en dat die gegevens toegankelijk zijn voor de juiste mensen onder de juiste omstandigheden. MarkLogic maakt dit mogelijk met granulaire toegangscontroles, geavanceerde encryptie, scheiding van taken en vele andere diepgaande beveiligingsmogelijkheden. De SOC 2-certificering bevestigt de lange-termijn effectiviteit van deze features. De database had bovendien al een Common Criteria security-certificering.   

“De MarkLogic Data Hub Service is een volledig geautomatiseerde cloudservice met een ongeëvenaard vermogen om eenvoudig, veilig en snel gegevens te integreren, zonder de operationele last van een on-premise systeem,” zegt Joe Pasqua, EVP en hoofd van MarkLogic Products. “Maar naarmate de omvang en ernst van datalekken toenemen, geeft validatie door derden, zoals de SOC 2-certificering, onze klanten het vertrouwen om gegevens uit hun datasilo’s te halen en deze om te zetten in een concurrentievoordeel in de cloud.”

SOC 2 richt zich op de interne controles van een organisatie met betrekking tot compliance en operations. In tegenste>

Lees verder..

BizPress.nl