Persbericht: Maken fouten een bedrijf beter? Ja!Steeds meer mensen beginnen voor zichzelf, de Kamer van Koophandel noteerde ruim 43.000 nieuwe ondernemers in het derde kwartaal van 2017, 6% meer dan in 2016. Dit laat het totaal aantal ondernemers in Nederland op 1.801.965 uitkomen. Lang niet al deze bedrijven zijn een lang leven beschoren, alleen al in het derde kwartaal van dit jaar stopten meer dan 22.000 ondernemers. De redenen zijn divers, de overeenkomst is dat ze bijna allemaal te laat stoppen, bijsturen of ingrijpen. Een bedrijf beginnen is namelijk makkelijker dan ermee stoppen of het te veranderen. Halverwege toegeven dat je product of dienst toch niet zo succesvol is als jij had gehoopt of gedacht, voelt vaak als mislukken, als falen.

Die schaamte rondom de dingen die niet goed gaan is jammer, vindt journalist Miloe van Beek, want wie op tijd ingrijpt, kan een hoop ellende voorkomen. Daarom schreef ze het boek ‘Yes! I screwed up, 13 fouten die je bedrijf beter maken’. Hierin geen succesverhalen over miljoeneninvesteringen, nieuwe vestigingen en hoge winsten, maar echte, openhartige ervaringen van ondernemers. Over hobbels, fouten, mislukkingen, geldnood, stress en twijfels, over de momenten dat ze verdwaalden, verkeerde of te late keuzes maakten en door het stof moesten. Een boek over die kanten van het ondernemerschap waar de grootste lessen in schuilen.

Dat de keerzijde van het ondernemerschap nog te vaak onderbelicht blijft, blijkt ook uit recent onderzoek van de Kamer van Koophandel.  Veel ondernemers hebben last  van slapeloze nachten, stress en het gevoel er alleen voor te staan. De KvK begon daarom een campagne om ondernemers in zwaar weer te ondersteunen en startte een ‘Comeback-lijn. In de uitzending van ‘Pauw’ op woensdag 22 november spraken de bekende ondernemers Marlies Dekkers, Ron Blaauw en Yves Gijrath over het taboe rond zakelijke tegenslagen.

Ondernemen is geen kwestie van een idee uitvoeren, van met je laptop in>

Lees verder..

BizPress.nl