Persbericht: Kroll Ontrack lanceert een e-learning programma om het kennisniveau over data te verbeterenKroll Ontrack lanceert vandaag Ontrack Academy, een gratis e-learning programma om het kennisniveau over data binnen organisaties te verbeteren. Volgens het grootste data recovery bedrijf ter wereld is voorlichting cruciaal om privacygevoelige data beter te beschermen en te beheren.

Interne voorlichting over data wordt steeds belangrijker omdat de hoeveelheid data die we verzamelen exponentieel groeit. We slaan niet alleen meer data op in de vorm van bestanden, maar laten ook steeds meer apparaten data verzamelen, opslaan en uitwisselen. Het opslaan van deze data geeft organisaties nieuwe inzichten, maar brengt ook risico’s en een zekere verantwoordelijkheid met zich mee. Bovendien zijn er veranderingen gaande binnen de Europese wetgeving, waarbij (vrijblijvende) richtlijnen overgaan in eisen met mogelijke consequenties. Per 25 mei 2018 is het verplicht om bepaalde incidenten binnen 72 uur te melden bij de Authoriteit Persoonsgegevens. Het is daarom verstandig om tijdig passende herstel maatregelen te treffen indien de huidige back-up en recovery voorzieningen te kort schieten of zelfs helemaal uitvallen. Het e-learning programma van Ontrack ondersteunt met voorlichting zodat medewerkers en leidinggevende verantwoord met data om kunnen gaan.

De eerste e-cursus van de Ontrack Academy bestaat uit zeven delen en gaat over dataverlies. Het programma biedt deelnemers statistieken, inzicht in welke data nu echt verloren gaat bij dataverlies, welke maatregelen er moeten worden genomen bij een incident en wat de mogelijkheden zijn om verloren data te herstellen. Daarnaast komen deelnemers tijdens de training meer te weten over hoe een datarecoveryproces in zijn werk gaat en welke vormen van opslag er zijn.

“Als toonaangevend data recovery bedrijf vinden wij het belangrijk om onze kennis over data te delen. De Ontrack Academy maakt het mogelijk om mensen op een toegankelijke manier voor te lichten en handvaten te bieden bij een ev>

Lees verder..

BizPress.nl