Persbericht: Kritiek op Crypto zwendelDe bizarre crypto-wereld
Hoewel de Bitcoin koers van de week terugzakte naar circa €7.500 en vrijdag nog eens 1000 dollar verloor gelooft Tom Lee, directeur en oprichter van onderzoeksbureau Fundstrat Global Advisors, dat de cryptomunt naar de 25.000 dollar kan stijgen, aldus handelsplatform Finanzen.nl.

Lee ziet de huidige daling als typische crypto beweeglijkheid, stelt dat de productiekosten per bitcoin ook circa $6000 zijn en wacht op het instappen van institutionele beleggers die nu aan de zijlijn kijken. Bij de bitcoin kosten gaat het vooral om de energie die grote computers verbruiken om bitcoins te delven. Een bitcoin transactie zou evenveel elektriciteit vergen als één huishouden in een maand verbruikt. Ik snap het niet helemaal precies, maar Microsoft accepteert al geen betalingen meer in crypto munten lees ik ergens. Misschien is dat ook fake nieuws.

De opkomst van Internet sinds 1980 kon ik goed begrijpen omdat er tegenover soms extreme waarderingen van bedrijven waarde werd gecreëerd, bij duurzaam dalende rente. Nu creëren anarchistische kapitalisten nieuwe infrastructuren met bijbehorende geldsoorten, valuta, zonder dat er tegenwaarde is.

Er gebeurt veel in de crypto wereld en de daaraan gelieerde blockchain activiteiten, maar niets wijst erop dat munt en infrastructuur doelmatiger zijn dan wat er nu digitaal bestaat. Daarin kan de blockchain conferentie 7 juni bij Rabo in Utrecht, waar 400 fans bijeenkomen verandering brengen met blockchain oplossingen voor overheden, bevoorrading, fintech, energie en onder meer identiteit. Ze blijven wat van het cryptogeld, zo lijkt het.

Het is lastig om greep te krijge>

Lees verder..

BizPress.nl